Een overzicht van alle artikelen die we in de loop der jaren hebben gepubliceerd. Gebruik de zoekfunctie als je informatie over een bepaald onderwerp zoekt.

Toen Lizette Tabak hoorde dat ze diabetes type 2 had, werd ze lid van een supportgroep van Je Leefstijl Als Medicijn. Inmiddels zijn haar waardes onder controle
Leefstijlverandering kan een grote rol spelen bij de behandeling van psychische aandoeningen. Een podcastinterview met Wim Tilburgs
Wat kunnen wij leren van een land waar geluk onderdeel van het regeringsbeleid is? Gelukslessen uit Bhutan is een inspirerend reisverslag.
Wat iedereen moet weten over geluk. De wetenschap van Geluk. Een gesprek met Arthur C. Brooks bestseller auteur en professor aan de Harvard Business School.
In deze podcast met The Nourishing State vertelt Marina Boeser hoe verrast zij was door het verschil dat andere voeding maakte op de ernst en frequentie van haar migraine. Ze is verbaasd dat dit niet algemeen bekend is. Minder migraine en minder heftige migraine is echt mogelijk!
Een gezonde leefstijl kan de ziektelast bij diabetes type 1 sterk verminderen. Amber Heijneman heeft dit persoonlijk ervaren en onderzoekt de stand van zaken rondom leefstijl in de behandeling van diabetes type 1 (DM1). In dit artikel gaat zij daarover in gesprek met internist-endocrinoloog dr. Peter van Dijk van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).
Portret van de Buurt Ontmoetings Plek (BOP) in Leiden. Buurtgenoten helpen elkaar onder meer bij gezondheidsproblemen.
Jaap Wonders bespreekt vanuit praktijkervaring hoe leefstijlgedragingen elkaar versterken. Daardoor ontstaat een positieve spiraal van gezondheid en geluk.
Steeds meer ziekenhuizen openen leefstijlloketten, vaak als pilot. Hoe ziet de praktijk van zo'n loket eruit?
Autofagie is het proces van opruimen van afval door je lichaam. Het zorgt voor vernieuwing en verjonging van de cellen. Periodiek vasten bevordert dit proces.
Amber is jongvolwassen en heeft diabetes type 1. In deze podcast van The Nourishing State vertelt zij dat anders eten niet zo gek is en veel voordelen heeft bij diabetes type 1.
"Uhmm... wat is diabetes type 1 eigenlijk?" deze vraag wordt vaak gesteld aan Amber. In haar animatievideo legt ze het humoristisch en begrijpelijk uit.
Meer dan twintig jaar kampt Corine Heijneman met reuma. Ze is de supportgroep Grip Op Reuma gestart
Een artikel van ervaringsdeskundige Corine Heijneman, openbaar apotheker Anne-Margreeth Krijger en internist Yvo Sijpkens.
Ervaringsdeskundigen weten als geen ander hoe ze iemand kunnen helpen. Professor David van Bodegom over de kracht van peercoaching in de zorg.
Slaap is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl. Een interview met slaapexpert Merijn van de Laar
Saskia Bakker heeft minder migraine door een verandering van voeding en leefstijl. Na het bezoek aan een leefstijlarts ging het roer om. Een ervaringsverhaal.
Elena Gross PhD had als kind al migraine. Een interview over de signaalfunctie van het migrainebrein en hoe voeding bij kan dragen om klachten te verminderen.
Artsen zijn opgeleid om te 'repareren' zonder de achterliggende problemen aan te pakken, aldus verslavingsarts Robert van de Graaf
Het handboek bij kanker is de opvolger van William Cortvriendts succesboek Kankervrij. Een recensie.
Toen Leander Cramer medicijnen kreeg tegen darmproblemen, besloot hij eerst op onderzoek uit te gaan. Door zijn leefstijl aan te passen kwam hij verder.
Coaching met behulp van ervaringsdeskundigen biedt veel voordelen, aldus TNO-onderzoek
Schuldgevoel bij migraine. Iedereen met migraine heeft hiermee te maken. Omdat je bijv. afspraken moet afzeggen. Wat is schuldgevoel en hoe ga je daarmee om?
Wat zijn de valkuilen bij periodiek vasten en hoe ga je daarmee om? In dit artikel geeft Marieke de Groot van de Voedingsacademie herkenbare voorbeelden van valkuilen en oplossingen.
Een belangrijk deel van de mensen is zonder goede gespecialiseerde leefstijlzorg niet in staat om te veranderen. Ongezonde leefstijl is gedrag en gedrag is taai
Mensen met ongezonde leefgewoontes mogen vaak maar 4 gezonde jaren verwachten tussen hun 40e en 70e, aldus onderzoek van Ancora Health
Op reis met diabetes type 1. Tijdens avontuurlijke, actieve reizen en sportieve vakanties is het extra uitdagend om je waarden gezond en stabiel te houden. Gerrie van Deuren vertelt hoe ze dit met behulp van haar leefstijl aanpakt.
Langzaam maar zeker wordt vanuit wetenschappelijk onderzoek het belang van voeding en leefstijl in de behandeling van diabetes type 1 (her)ontdekt, schrijft Amber Heijneman in de inleiding van haar profielwerkstuk De diabetes renaissance.
Het onderzoek van Amber Heijneman naar leefstijl in de behandeling van diabetes 1 geeft een overzicht van de knelpunten en pleit voor kennis en keuzevrijheid.
Waarom is ander gedrag vasthouden zo lastig? Dr. Pepijn van Empelen gedragsveranderkundige bij TNO bespreekt in dit artikel deze vraag.
Wat zijn de voordelen van periodiek vasten en nuchter bewegen? Wat doet dit met je spiermassa? Diëtiste Marieke de Groot geeft je antwoord in deze blog.
Migraine medicatie zoals Triptanen, kunnen bijwerkingen of medicijnafhankelijke hoofdpijn veroorzaken. Wat is daarin acceptabel? Hoe ga je daar mee om?
Een recensie van Glucoserevolutie waarin Jessie Inchauspé haar inzichten deelt over de pieken en dalen in je bloedglucose en de effecten ervan op je gezondheid.
Het leefstijlroer. Wanneer wij het over leefstijl hebben, bedoelen wij zes pijlers die samen de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens beïnvloeden.
Heb je last van overgewicht? Speelt emotie-eten bij jou een rol? Dit boek kan je helpen als je bereid bent je eigen patronen te onderzoeken. Een recensie.
Hoe verbeter je met diabetes type 1 je uithoudingsvermogen ? Welke voordelen zijn er en waar moet je extra op letten? Vanuit eigen ervaring lichten we dit toe.
Wil je type 2 diabetes doorbreken en toch lekker en gevarieerd eten? De diabetes maaltijdbox van Ekomenu helpt je met koolhydraatarme of ketogene maaltijden.
Diëtiste Marieke de Groot van de Voedingsacademie vertelt je in dit artikel hoe drie voedzame maaltijden per dag zorgen dat je een scherp en helder brein houdt.
Onze partners, de Nederlandse start-up in preventieve gezondheid Ancora Health en het platform voor gepersonaliseerde voeding Ekomenu gaan samenwerken.
Kinderen willen hetzelfde zijn als hun vrienden. Kan een kind met diabetes type 1 onbezorgd meedoen met leeftijdgenootjes en hoe realiseer je dat?
Podcast Bea Pols - Compleet Gezond met Marina Boeser over hoe verandering van voeding en leefstijl haar leven met migraine veranderde.
Veel niet-sporters vinden het lastig om te beginnen. Dit artikel geeft je tips om in beweging te komen en een gratis link naar een leuke proefles van fitchannel