Stichting Je Leefstijl Als Medicijn was in 2023 dubbel winnaar van Het Beste Diabetesidee, de jaarlijkse prijsvraag van het Diabetes Fonds. Een van onze ideeën kreeg bovendien de Publieksprijs! Lees welke projecten we gaan uitvoeren.
Waarom zijn lichamelijke klachten soms zo hardnekkig? Vaak spelen onbewuste emoties erin mee. Interview met Marjon Oomens en Lian Tjon Soei Len over hoe we de diepere oorzaken van klachten kunnen opsporen.
Vitamine D blijkt een belangrijke rol te spelen bij epilepsie. Onderzoeker en ervaringsdeskundige Ilona Wilmont zet het beschikbare onderzoek op een rij.
Tijdens een vakantie is het soms lastig om een gezonde leefstijl vol te houden. Deze tips en suikerchallenge helpen je met een gezonde start.
Interview met microbioomonderzoeker Marcus de Goffau. Ons microbioom verslechtert en dat heeft gevolgen voor de gezondheid.
Voorpublicatie van Brain Energy, het boek van Christopher Palmer dat een samenhangende verklaring geeft van alle psychische aandoeningen.
De aandacht voor het belang van een gezonde leefstijl neemt toe. Dat merken we bij Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. In dit activiteitenverslag, over de periode augustus 2022 tot augustus 2023, lees je er alles over.
Gezond Wijdemeren is een uniek gezondheidsinitiatief van zorgprofessionals in de gemeente Wijdemeren. Het levert substantiële resultaten op.
We staan op de drempel van een tijdperk waarin we veroudering effectief kunnen bestrijden en zelfs terugdraaien. De leefstijl speelt een belangrijke rol.
Triptanen bestrijden migraine maar kunnen leiden tot een vorm van gewenning. Ook met voeding kan migraine worden bestreden.
Dat mensen met een lage sociaaleconomische status ongezonder zijn lijkt een onoplosbaar probleem. Supportgroepen kunnen uitkomst bieden.
Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is een vrijwilligersorganisatie. Hoe onze leden ons helpen.
5 jaar Je Leefstijl Als Medicijn: Wim Tilburgs vertelt over de ontstaansgeschiedenis en toekomstplannen van de stichting.
Je Leefstijl Als Medicijn en GezondHelmond doen ervaring op met het Suikerhuis, een uniek project voor diabetesbestrijding.
Na 2 weken 5 kilo afgevallen en geen hongerklop: de ervaringen van Monica uit Eindhoven met Data Driven Fasting.
In deze podcast spreken leefstijl experts dr. Pascal de Jong en Corine Heijneman over leefstijl en reuma. Ze zijn te gast bij Regie over reuma van Reuma Nederland.
Steeds meer organisaties en gemeentes omarmen de Fitcoin: een slimme manier om mensen tot gezond gedrag te verleiden.
Met het ketogeen dieet wist Ramon Goosen zijn migraine terug te dringen. Bemoedigend is dat we de aandoening steeds beter lijken te begrijpen.
Op dertigjarige leeftijd kreeg Marloes Boon de diagnose reuma. Door verandering van leefstijl kon ze de klachten terugdringen.
Recensie van De Voedingswaardewijzer van Juglen Zwaan. Een unieke inkijk in onze dagelijkse voeding.
Je wilt graag minder suiker eten, hoe pak je dat aan? De diëtisten van de voedingsacademie geven advies en bieden je een suikerchallenge aan.
Gerrie van Deuren heeft diabetes type 1 LADA. Ze vertelt hoe ze tijdens een intensieve vakantiereis met extreme hitte omgaat met diabetes in het oerwoud.
Elk jaar lopen 130.00 mensen hersenletsel op, met vaak blijvende klachten. Een positieve houding en gezonde leefstijl kunnen de levenskwaliteit verbeteren.
Een specifieke bacterie uit het microbioom blijkt samen te hangen met reuma. Meer begrip van de darmgezondheid leidt tot betere behandelingen.
Bij overgangsklachten kan de leefstijl het verschil maken. Overgangsconsulente Laura Diel geeft tips.
Zonder het te weten krijgen we meer suikers binnen dan we denken. In dit artikel zetten we een aantal belangrijke bronnen van verborgen suikers op een rij.
Bijna haar hele leven kampt Beau Konijn met de chronische huidaandoening hidradenitis. Leefstijlaanpassingen hebben haar veel geholpen.
Alle leefstijlpijlers zijn belangrijk bij leefstijlverandering. Is er ook een optimale volgorde voor het aanpakken van de pijlers?
Huisarts Martijn Sijbom had zoveel last van migraine dat hij niet meer kon werken. Een ketogeen dieet was de ommekeer.
Introductie van data driven fasting, een revolutionaire methode om gewicht te verliezen en gezonder te worden.
Veertig procent van de Alzheimergevallen kan worden voorkomen. Martine Geerts ontwikkelde een preventieprogramma.
Chronische ziekte gaat vaak gepaard met mentale klachten. Psychiater Elly Smits vertelt hoe je in een opwaartse spiraal komt.
Diabetes bestrijden doe je in de wijk, waar de mensen zijn die je wilt bereiken. Met die gedachte is 2diabeat twee jaar geleden gestart. Directeur Maarten Ploeg over de ervaringen en lessen.
Toen Achiekoela Sadhoe merkte dat hij zijn diabetes kon omkeren, besloot hij anderen te gaan helpen hetzelfde te bereiken
Het sociaal werk is goed gepositioneerd om de zorgpreventie te coördineren, aldus Ronald van Litsenburg van LEVgroep
Het ketogeen dieet heeft veel mensen geholpen om gezonder te worden. Het krijgt inmiddels zo veel belangstelling dat het langzaam een soort hype geworden is, waarbij ook een aantal mythes en overspannen verwachtingen is ontstaan. We zetten de 9 belangrijkste mythes op een rij.
In de supportgroepen van Je Leefstijl Als Medicijn geven de deelnemers elkaar tips en delen ze successen. Onlangs maakte Marlies Beers in de groep Diabetes 1 in Eigen Hand trots bekend dat ze haar waardes onder controle heeft.
Hoewel ze 45 jaar verschillen kunnen Amber Heijneman en Marcelis Boereboom elkaar vinden in een actieve houding in de omgang met diabetes type 1.
Het boek Leefstijlgeneeskunde in de praktijk van Marjolein Streur-Kranenburg is een handzaam overzichtswerk van het vakgebied. Leefstijlprofessionals hebben nu hun eigen handboek.
Prebiotica zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Voedingsdeskundige Sanne Knijn zet een aantal koolhydraatarme bronnen op een rij.
Door het aanpassen van haar voeding kreeg Victorien Madsen colitis ulcerosa, een chronische inflammatoire darmziekte (IBD), onder controle.
Veel chronische ziektes hebben een gemeenschappelijke oorzaak: metabole disfunctie. Screening kan veel problemen voorkomen, schrijft internist Yvo Sijpkens