Hieronder een greep uit de vele ervaringsverhalen op onze site. Gebruik de zoekfunctie als je informatie over een bepaald onderwerp zoekt.

Weer een heerlijk koolhydraatarm recept van Ekomenu. Snijbiet is familie van de rode biet. De felgekleurde stelen geven ieder gerecht een vrolijke twist.
Nieuwsgierig geworden naar het aanbod in gepersonaliseerde voeding? Deze post schetst een beeld van het gepersonaliseerd voedingsaanbod.
het leefstijl e-boek door leefstijltherapeut Jaap Wonders Hoe gezond leven kan bijdragen aan herstel is voor 5 euro via Je Leefstijl Als Medicijn te verkrijgen.
Machteld Huber
dr. Machteld Huber is grondlegster van Positieve Gezondheid, een transformatie binnen de huidige gezondheidszorg, van ziekte benadering naar een holistische benadering.
Een jaar ketogeen tegen migraine
Marina leed jarenlang aan zware migraine en onderzoekt hoe ze zichzelf met een verandering van leefstijl kan helpen. Ketogeen tegen migraine.
Heerlijke kokos curry gekruid met koriander. Een kruid met goede vitamines en mineralen. Dit recept is ketogeen. Ook verkrijgbaar als maaltijdbox bij Ekomenu.
Eén missie, één doel, samen strijden voor verandering. Wim Tilburgs te gast in de podcast van Richard de Leth; OERsterk, de podcast.
Een groot deel van haar leven leed Arianne Groeneveld onder migraine. Het Stanton-dieet verloste haar van de chronische hoofdpijn.
Het programma 2diabeat zet zich net als Stichting Je Leefstijl Als Medicijn in om een trendbreuk in de toename van diabetes type 2 te realiseren
Volgens Hans van Kuijk zijn er 4 G's nodig om mensen binnen een gemeenschap te verbinden, namelijk Gezondheid, Gezelligheid, Geborgenheid en Gezamenlijkheid
In zijn boek Lichter beschrijft William Cortvriendt het verhaal van Wim Tilburgs en zijn vrouw Saïda. Samen vielen zij 60 kilo af. Wim doorbrak zijn diabetes 2.
Ook stichting je leefstijl als medicijn gaat werken met het gezondheidsconcept van positieve gezondheid. We starten in het lokale initiatief gezond Helmond.
Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten. Dit recept is ketogeen. Ook verkrijgbaar als maaltijdbox bij Ekomenu.
Deelnemers gevraagd voor nieuw leefstijlprogramma in Leiden: Op weg naar een gezondere leefstijl. Voor mensen met Diabetes type 2.
Deze handleiding is geschreven voor zorgverleners door Dr. Yvo Sijpkens internist en medisch adviseur van Stichting Je leefstijl Als Medicijn
Deze post beschrijft vier drijfveren die bijdragen aan de opkomst van gepersonaliseerde voeding en sluit af met een aantal kanttekeningen.
Verandering van voeding bevrijdde Marieke de Zwaan van haar migraine. Bewerkt voedsel gooit ons lichaamssysteem in de war.
Wat zijn de vaardigheden die je als ouder kan leren en hoe je die over kan dragen aan je kinderen. Een persoonlijk verhaal van een moeder.
Voeding in plaats van vulling. Sportarts Hans van Kuijk en leefstijlspecialisten Nina de Rooij en Wim Tilburgs geven praktische voeding tips.
Maaltijdboxen maken het makkelijker je leefstijl aan te passen én veranderen het voedselsysteem. JLAM en Ekomenu werken samen.
Krentenbollen van Amandelmeel. Koolhydraatarm en vezelrijk met psylliumvezel. Past in een eiwitrijk dieet. Methode Dokter Bernstein voor diabetes.
Kinderen bereiken 9 juli al de maximale hoeveelheid suiker die zij in een jaar zouden mogen eten.
Recept Koolhydraatarm Broccolisoep. Past in een eiwitrijk dieet. Methode Dokter Bernstein voor diabetes.
Webinar Voeding en Vulling op het leefstijlplatform van PSV. Sportarts Hans van Kuijk en Wim Tilburgs. Wat leren we van de blue zones.
Wie langdurig ongezond eet, krijgt niet alleen verkeerde stoffen binnen maar kweekt een verkeerd leger van bacteriën een oorzaak van ziekte.
Kun je blijven bewegen en sporten met diabetes? Jazeker, als je je bloedwaardes in de gaten houdt. Tips van dr. Bernstein
Recept Koolhydraatarm Tomatencarpaccio met zalm. Past in een eiwitrijk dieet. Methode Dokter Bernstein voor diabetes.
Steeds meer onderzoek wijst op een verband van voeding en psychische ziektes. Kan het ketogeen dieet bipolariteit verlichten?
Doe mee met de Vriendenloterij en Steun De Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Schrijf je nu in via deze link.
Verschillen in hoe op school met voeding wordt omgegaan kunnen later veel gevolgen hebben, aldus Mehek Zaidi, lid diversiteitsteam van JLAM.
Pizza met een bloemkoolbodem is een hit als koolhydraatarm alternatief voor de gewone pizzabodem. Ook als Ekomenu maaltijdbox verkrijgbaar
Door haar leefstijl te veranderen en een koolhydraat beperkt dieet te volgens heeft Saskia al vijf jaar geen last meer van haar psoriasis.
leefstijlgeneeskunde komt nauwelijks terecht komt bij het merendeel van de mensen die dit het meest nodig hebben. Het suikerhuis zoekt ze op.
Ancora gaat een partnerschap aan met TNO om gebruik te kunnen maken van hun technologische kennis op gebied van omkeren van diabetes type 2.
Haar huisarts raadde haar Je Leefstijl Als Medicijn aan. Binnen twee jaar wist Miranda 75 kilo af te vallen.
Een eenvoudige maaltijd, erg smakelijk door de verse spinazie gecombineerd met de frisheid van tomaat. Koolhydraatarm en eiwitrijk
Met diabetes-1 was Gerrie van Deuren bang niet meer te kunnen sporten. Na een verandering van leefstijl blijven haar bloedwaardes stabiel.
Leefstijlgeneeskunde waarmee de arts leefstijl als medicijn voor kan schrijven. Een samenwerking van wetenschap, geneeskunde en patiënt.
Bloemkoolrijst met shoarma en Paksoi Past in een ketogeen dieet en is dus ook koolhydraatarm. Ook te verkrijgen als maaltijdbox .
Loes verzorgt leefstijlspreekuren in Leende en Urmond. De vraag die ze als dokter stelt, Hoe kan ik u ondersteunen in uw gezondheid?