Een overzicht van alle artikelen die we in de loop der jaren hebben gepubliceerd. Gebruik de zoekfunctie als je informatie over een bepaald onderwerp zoekt.

Op reis met diabetes type 1. Tijdens avontuurlijke, actieve reizen en sportieve vakanties is het extra uitdagend om je waarden gezond en stabiel te houden. Gerrie van Deuren vertelt hoe ze dit met behulp van haar leefstijl aanpakt.
Is migraine je eigen schuld? Onzin natuurlijk. Toch gaan schuldgevoelens vaak met migraine samen. In een gratis webinar op woensdagochtend 1 juni wordt hierop ingegaan.
Langzaam maar zeker wordt vanuit wetenschappelijk onderzoek het belang van voeding en leefstijl in de behandeling van diabetes type 1 (her)ontdekt, schrijft Amber Heijneman in de inleiding van haar profielwerkstuk De diabetes renaissance.
Het onderzoek van Amber Heijneman naar leefstijl in de behandeling van diabetes 1 geeft een overzicht van de knelpunten en pleit voor kennis en keuzevrijheid.
Waarom is ander gedrag vasthouden zo lastig? Dr. Pepijn van Empelen gedragsveranderkundige bij TNO bespreekt in dit artikel deze vraag.
Wat zijn de voordelen van periodiek vasten en nuchter bewegen? Wat doet dit met je spiermassa? Diëtiste Marieke de Groot geeft je antwoord in deze blog.
Migraine medicatie zoals Triptanen, kunnen bijwerkingen of medicijnafhankelijke hoofdpijn veroorzaken. Wat is daarin acceptabel? Hoe ga je daar mee om?
Een recensie van Glucoserevolutie waarin Jessie Inchauspé haar inzichten deelt over de pieken en dalen in je bloedglucose en de effecten ervan op je gezondheid.
Het leefstijlroer. Wanneer wij het over leefstijl hebben, bedoelen wij zes pijlers die samen de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de mens beïnvloeden.
Heb je last van overgewicht? Speelt emotie-eten bij jou een rol? Dit boek kan je helpen als je bereid bent je eigen patronen te onderzoeken. Een recensie.
Hoe verbeter je met diabetes type 1 je uithoudingsvermogen ? Welke voordelen zijn er en waar moet je extra op letten? Vanuit eigen ervaring lichten we dit toe.
Wil je type 2 diabetes doorbreken en toch lekker en gevarieerd eten? De diabetes maaltijdbox van Ekomenu helpt je met koolhydraatarme of ketogene maaltijden.
Diëtiste Marieke de Groot van de Voedingsacademie vertelt je in dit artikel hoe drie voedzame maaltijden per dag zorgen dat je een scherp en helder brein houdt.
Onze partners, de Nederlandse start-up in preventieve gezondheid Ancora Health en het platform voor gepersonaliseerde voeding Ekomenu gaan samenwerken.
Kinderen willen hetzelfde zijn als hun vrienden. Kan een kind met diabetes type 1 onbezorgd meedoen met leeftijdgenootjes en hoe realiseer je dat?
Podcast Bea Pols - Compleet Gezond met Marina Boeser over hoe verandering van voeding en leefstijl haar leven met migraine veranderde.
Veel niet-sporters vinden het lastig om te beginnen. Dit artikel geeft je tips om in beweging te komen en een gratis link naar een leuke proefles van fitchannel
In Helmond willen we niet meer dat een deel van onze inwoners alleen nog maar bezig is met overleven. We willen dat ze weer ruimte krijgen om te leven.
Mariko besloot mee te doen aan een onderzoek naar de invloed van een ketogeen dieet op migraine.Van chronische migraine naar een heel nieuw leven.
Inzicht in je aandoening leidt tot meer controle over je ziekteverloop. Corine vertelt hoe dit haar beide kinderen met diabetes type 1 heeft geholpen.
Een podcast van Bea Pols met Wim Tilburgs. Een veteraan met een missie. Van ziekenzorg naar gezondheidszorg met Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.
Het boek 100% suikervrij richt zich op verschillende vormen van suiker. Het adviseert om suikers én de producten die zich als suiker in het lichaam gedragen te mijden.
De kunstmatige smaakversterker MSG wordt in de video UNBLIND MY MIND, dat het verhaal van de driejarige Brooke vertelt, gekoppeld aan ziektes waaronder migraine
Gisela Terwindt heeft zich gespecialiseerd in migraine, onderzoek en behandeling. Zelf heeft ze ook migraine, net als haar dochter.
Het zelfstandig op kamp gaan is voor veel kinderen met diabetes type 1 en hun ouders een ingewikkeld moment. Lees hier het verhaal van Xander en zijn ouders.
Eiwitten, koolhydraten en vetten zijn voedselgroepen die energie geven. Ze worden macronutriënten genoemd. Alle drie hebben ze een effect op je bloedsuiker.
Bestaande leefstijlprogramma's kunnen diabetici met een moslimachtergrond moeilijk bereiken. Echter de vastenmaand Ramadan biedt een uitstekend aanknopingspunt.
Je leefstijl aanpassen. Dat is niet gemakkelijk zeker niet als je dat in je eentje moet doen. Echter je kan het ook samen doen in een van onze supportgroepen.
Stabiliseer je bloedsuiker bij diabetes type 1. De wet van de kleine getallen houdt in dat kleine hoeveelheden, kleine fouten veroorzaken.
Drie tips van de diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Minder vaak per dag eten, minder vaak ademen en minder stilzitten. Meer tips in hun boek Vast Wel!
Een online training met de titel Het Gezondheidsvirus. In deze nieuwe training leer je hoe je vitaler en weerbaarder wordt. De trainer is Richard de Leth.
Leefstijladviezen zijn voor de patiënten vaak moeilijk op te volgen. In #GezondHelmond werkt cardioloog Jeroen Lammers aan een wijkgerichte aanpak.
Wat is de invloed van voeding op migraine? Onderzoeker Ilona Wilmont zet de studies op een rij. Energiehuishouding in de hersencellen speelt een grote rol.
Onderzoeker Dr. Ilona Wilmont en ervaringsdeskundige Marina Boeser deden een voorstudie naar de invloed van het ketogeen dieet op het verloop van migraine.
Hoe zet je je vetreserves in als brandstof? Maak kennis met periodiek vasten, oftewel intermittent fasting. Voor afvallen en vetverliezen.
Wij als mensen met diabetes type 2 voelen ons niet gehoord en in de steek gelaten. Ook naar het advies van onze medisch specialisten wordt niet geluisterd.
Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is het niet eens met de richtlijnen goede voeding voor mensen met diabetes type 2. We hebben daarom een commentaar ingediend
Rekenvoorbeeld en een lesje fysiologie voor leken door sportarts Hans van Kuijk. Schrijver van het boek van een GezondDorp naar een Gezondland.
Nieuwsgierig geworden naar het aanbod in gepersonaliseerde voeding? Deze post schetst een beeld van het gepersonaliseerd voedingsaanbod.
het leefstijl e-boek door leefstijltherapeut Jaap Wonders Hoe gezond leven kan bijdragen aan herstel is voor 5 euro via Je Leefstijl Als Medicijn te verkrijgen.