Hieronder een greep uit de vele ervaringsverhalen op onze site. Gebruik de zoekfunctie als je informatie over een bepaald onderwerp zoekt.

Kabeljauw met pistachekorst uit het boek Vast-Wel. Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Recepten met veel groenten en diversiteit.
De kunstmatige smaakversterker MSG wordt in de video UNBLIND MY MIND, dat het verhaal van de driejarige Brooke vertelt, gekoppeld aan ziektes waaronder migraine
Gisela Terwindt heeft zich gespecialiseerd in migraine, onderzoek en behandeling. Zelf heeft ze ook migraine, net als haar dochter.
Gevulde kipfilet is altijd een goed idee. Het voegt zoveel smaak toe aan de kip en tilt de kip naar een nieuwe dimensie.
Het zelfstandig op kamp gaan is voor veel kinderen met diabetes type 1 en hun ouders een ingewikkeld moment. Lees hier het verhaal van Xander en zijn ouders.
Eiwitten, koolhydraten en vetten zijn voedselgroepen die energie geven. Ze worden macronutriënten genoemd. Alle drie hebben ze een effect op je bloedsuiker.
Bestaande leefstijlprogramma's kunnen diabetici met een moslimachtergrond moeilijk bereiken. Echter de vastenmaand Ramadan biedt een uitstekend aanknopingspunt.
Wie is er nou niet gek op een heerlijke ovenschotel met zuurkool?Mij kun je ervoor wakker maken.Oanh Ha Thi Ngoc
Ik ben dol op sashimi, maar gerookte zalm is ook smullen! Zalm met avocado is voor mij al een topcombinatie maar de crunchy komkommer en de sojasaus maken het helemaal af. Zo simpel maar oh zo lekker! Oanh Ha Thi Ngoc
Je leefstijl aanpassen. Dat is niet gemakkelijk zeker niet als je dat in je eentje moet doen. Echter je kan het ook samen doen in een van onze supportgroepen.
Monchoutaart een koolhydraatarme traktatie. Zodat op je verjaardag toch een gebakje kunt serveren. Feestelijke tip van Stichting je Leefstijl Als Medicijn
Kokosmakronen een heerlijk koekje voor bij de koffie met maar 0,4 gram koolhydraten per stuk.
Dit recept voor suikervrije marshmallows is een leuk recept om te maken voor kinderen.
Deze koolhydraatarme chocoladepasta is heerlijk op een proteïne boterham. Voor af en toe als echte verwennerij.
Foe Yong Hai een koolhydraatarme versie van dit eiwitrijke Oosterse gerecht met de welbekende zoetzure saus. Een echte aanrader van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn
Stabiliseer je bloedsuiker bij diabetes type 1. De wet van de kleine getallen houdt in dat kleine hoeveelheden, kleine fouten veroorzaken.
Bloemkool nasi koolhydraatarm ketogeen eiwitrijk. Recept aanbevolen door Stichting Je Leefstijl Als Medicijn voor diabetes type 1 en type 2 en migraine.
Drie tips van de diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Minder vaak per dag eten, minder vaak ademen en minder stilzitten. Meer tips in hun boek Vast Wel!
Een online training met de titel Het Gezondheidsvirus. In deze nieuwe training leer je hoe je vitaler en weerbaarder wordt. De trainer is Richard de Leth.
Leefstijladviezen zijn voor de patiënten vaak moeilijk op te volgen. In #GezondHelmond werkt cardioloog Jeroen Lammers aan een wijkgerichte aanpak.
Wat is de invloed van voeding op migraine? Onderzoeker Ilona Wilmont zet de studies op een rij. Energiehuishouding in de hersencellen speelt een grote rol.
Bloemkool-kervelsoep uit het boek Vast-Wel. Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.
De smaak van schorseneren is heerlijk en doet denken aan asperges of artisjokken. Ze bevatten bijzondere vezels (inuline). Waar de darmbacteriën dol op zijn.
Onderzoeker Dr. Ilona Wilmont en ervaringsdeskundige Marina Boeser deden een voorstudie naar de invloed van het ketogeen dieet op het verloop van migraine.
Deze feestelijke frambozenpudding koolhydraatarm, uit Koolhydraatarme Baksels uit Oanh's Kichen, is een heerlijk en feestelijk dessert.
Hoe zet je je vetreserves in als brandstof? Maak kennis met periodiek vasten, oftewel intermittent fasting. Voor afvallen en vetverliezen.
Deze spruitjesstoofpot uit Oanh's Kitchen is eenvoudig om te maken en enorm rijk van smaak. De pompoen zorgt voor een mooie gebonden saus.
Heerlijk koolhydraatarm recept van Ekomenu. Passend bij onze leefstijlprogramma's diabetes 1 in eigen hand en Diabetes 2 Doorbreken.
Wij als mensen met diabetes type 2 voelen ons niet gehoord en in de steek gelaten. Ook naar het advies van onze medisch specialisten wordt niet geluisterd.
Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is het niet eens met de richtlijnen goede voeding voor mensen met diabetes type 2. We hebben daarom een commentaar ingediend
Rekenvoorbeeld en een lesje fysiologie voor leken door sportarts Hans van Kuijk. Schrijver van het boek van een GezondDorp naar een Gezondland.
Weer een heerlijk koolhydraatarm recept van Ekomenu. Snijbiet is familie van de rode biet. De felgekleurde stelen geven ieder gerecht een vrolijke twist.
Nieuwsgierig geworden naar het aanbod in gepersonaliseerde voeding? Deze post schetst een beeld van het gepersonaliseerd voedingsaanbod.
het leefstijl e-boek door leefstijltherapeut Jaap Wonders Hoe gezond leven kan bijdragen aan herstel is voor 5 euro via Je Leefstijl Als Medicijn te verkrijgen.
Machteld Huber
dr. Machteld Huber is grondlegster van Positieve Gezondheid, een transformatie binnen de huidige gezondheidszorg, van ziekte benadering naar een holistische benadering.
Een jaar ketogeen tegen migraine
Marina leed jarenlang aan zware migraine en onderzoekt hoe ze zichzelf met een verandering van leefstijl kan helpen. Ketogeen tegen migraine.
Heerlijke kokos curry gekruid met koriander. Een kruid met goede vitamines en mineralen. Dit recept is ketogeen. Ook verkrijgbaar als maaltijdbox bij Ekomenu.
Eén missie, één doel, samen strijden voor verandering. Wim Tilburgs te gast in de podcast van Richard de Leth; OERsterk, de podcast.
Een groot deel van haar leven leed Arianne Groeneveld onder migraine. Het Stanton-dieet verloste haar van de chronische hoofdpijn.
Het programma 2diabeat zet zich net als Stichting Je Leefstijl Als Medicijn in om een trendbreuk in de toename van diabetes type 2 te realiseren