Supportgroepen

Ontstaan door persoonlijke ervaring.

Wim Tilburgs, oprichter en voorzitter van Stichting Je leefstijl Als Medicijn, veranderde zijn voedingspatroon en leefstijl en doorbrak daarmee zijn diabetes type 2.

Hij ervaarde een algehele verbetering van zijn gezondheid en kwam terug op een gezond gewicht. Hierover was hij zo enthousiast dat hij besloot om daar anderen mee te helpen.
Hij richtte een online supportgroep op voor mensen met diabetes type 2 en voor mensen met obesitas die hier, door het aanpassen van hun leefstijl, iets aan willen doen.

Supportgroep groeit uit tot een stichting

Om de mensen in de supportgroep beter te kunnen ondersteunen begon Wim kennis en informatie te delen op de website. Zo groeide de supportgroep uit tot Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. De website is een grote bron van informatie over het aanpassen van je leefstijl, voeding, bewegen en ontspanning.

Dit had een grote aantrekkingskracht op mensen die op actieve wijze hun gezondheid willen bevorderen. Velen van hen gingen aan de slag met deze informatie en ontdekten dat de leefstijlaanpassingen die Wim had toegepast ook effectief zijn voor andere aandoeningen zoals; diabetes type 1, migraine, psychische aandoeningen (depressie en bipolair stoornis) en nog veel meer. Ze delen op de website hun kennis, ervaringen en leefstijladviezen over specifieke aandoeningen.

Platform voor supportgroepen

Deze nieuwe ervaringsdeskundigen zijn net als Wim enthousiast over de mogelijkheden om met behulp van leefstijl je gezondheid te bevorderen. Ze merken allemaal dat de ziektelast vermindert en dat je daardoor meer en beter kunt deelnemen aan de samenleving.

Vanuit dit enthousiasme ontstaan er steeds meer supportgroepen, zowel online als lokaal, en is de Stichting uitgegroeid tot een platform dat steun biedt aan ervaringsdeskundigen om hun eigen groepen te starten. De Stichting doet dit op het gebied van marketing; website en social media. Daarnaast krijgen de ervaringsdeskundigen steun vanuit de leefstijlgeneeskunde en de wetenschap.

Online supportgroepen

De supportgroepen zijn een waardevolle aanvulling in het zorgaanbod. Zorgverleners kunnen het gesprek aangaan en een advies geven. Het ontbreekt echter vaak aan tijd voor ondersteuning en begeleiding. Voor een leefstijlverandering is er behalve kennis en informatie ook tijd nodig voor steun, inspiratie en motivatie. Wie kan dat nou beter doen dan iemand die het zelf heeft ervaren?

Lees meer over onze online supportgroepen

Meld je aan voor één van onze groepen.

Lokale supportgroepen

Naast de online groepen zijn we ook actief in diverse gemeentes in Nederland.
Dit doen we in samenwerking met onder andere Stichting Gezond Dorp en Leyden Academy on Vitality and Ageing.

Lees meer over onze lokale activiteiten

Pijl links boven rechts midden