Welkom bij Diabetes 1 In Eigen Hand

Bij diabetes type 1 wordt je bloedsuiker vrijwel continu beïnvloed door je leefstijl.
Je voeding, beweging, stress en nachtrust hebben allemaal een effect op je bloedsuikerwaarden.

Hoe kun jij je leefstijl aanpassen zodat de dagelijkse omgang met diabetes eenvoudiger wordt en resulteert in stabielere bloedsuikers, een grotere time in range en gezonde insuline- en bloedsuikerwaarden?

Leefstijlmethode en persoonlijke ervaringen

Onze website biedt informatie om je leefstijl te veranderen en meer inzicht en controle te krijgen op je dagelijkse omgang met diabetes type 1.
De leefstijlmethode van de Amerikaanse dokter Bernstein biedt daar duidelijke kaders voor.
Onze ervaring is dat de daarbij behorende voedingsadviezen een belangrijk element zijn in het realiseren van stabiele bloedsuikerwaarden.

Hoe wij omgaan met deze leefstijlaanpassing en wat voor effect dat heeft op ons dagelijks leven met diabetes, delen we graag met je.
Je kunt de ervaringen lezen van een moeder, een tiener en volwassen met LADA en met type 1.
Op de website bieden we je praktische hulp. Je vindt er recepten, infographs en diverse overzichten.

Facebookgroep Diabetes 1 In Eigen Hand 

Onze online supportgroep op Facebook is een groep met een fijne sfeer.
Hier inspireren, motiveren en stimuleren we elkaar om leefstijl zo toe te passen dat je met de juiste voeding je gezondheid bevordert.

Wat mag je van Diabetes 1 In Eigen Hand verwachten?

Van ons mag je verwachten dat we kennis met jou delen over een koolhydraatarme, eiwitrijke leefstijl en het effect daarvan op het diabetesmanagement bij kinderen en volwassenen met diabetes type 1 of LADA.
De kennis die het betreft is gebaseerd op en geïnspireerd door dr. Bernsteins Diabetes Solution.
We zullen deze kennis op een makkelijke, te begrijpen manier, met je delen. Omdat veel van de bronnen Engelstalig zijn, proberen wij de vertaalslag voor je te maken.

We delen de ideeën van dokter Bernstein. Dit houdt in dat we geloven dat elke persoon met diabetes een lang, complicatievrij leven kan leiden.
We gunnen iedereen een leven met “normale”, niet-diabetische bloedsuikerwaarden. Om dat te realiseren delen we onze kennis en ervaringen met je en bieden we je onze steun aan.

Onze ervaring is dat een koolhydraatarme leefstijl, als hulpmiddel voor diabetesmanagement, het medicijngebruik en de algehele stress vermindert en je een groter gevoel van controle geeft. We hebben gemerkt dat deze leefstijl ervoor zorgt dat het diabetesmanagement voorspelbaarder verloopt en dat het stabiliteit en vrijheid geeft in je dagelijks leven.

Direct aan de slag:

Volg ons op Instagram

Amber werd op vijftienjarige leeftijd gediagnosticeerd met diabetes type 1.
Kort na haar diagnose startte ze met een koolhydraatarme leefstijl.
Ze deelt haar ervaringen, tips en tricks over hoe het is om andere keuzes te maken.