Lottie van Starkenburg is auteur van het boek Mijn vriend Damocles. Toen de ziekte van Hashimoto bij haar werd geconstateerd, werd over voeding niet gerept. Inmiddels is ze erachter dat voeding voor haar veel verschil kan maken. ‘Ik ben trots, maar voel me ook besodemieterd.’
Onze vrijwilligers zijn onmisbaar voor Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Nadat Bertha Maat vanwege reuma moest stoppen met werken verdiepte ze zich in zelfmanagement. Ze ondersteunt de supportgroep Grip op reuma.
Onze vrijwilligers zijn onmisbaar voor Stichting Je Leefstijl Als Medicijn. Volgens Piet van Ommeren is er veel voordeel te behalen als de zorg beter over de leefstijl zou gaan voorlichten.
Supportgroepen worden een vast onderdeel van de zorg
5 jaar Je Leefstijl Als Medicijn: Wim Tilburgs vertelt over de ontstaansgeschiedenis en toekomstplannen van de stichting.
Data Driven Fasting
Na 2 weken 5 kilo afgevallen en geen hongerklop: de ervaringen van Monica uit Eindhoven met Data Driven Fasting.
Met het ketogeen dieet wist Ramon Goosen zijn migraine terug te dringen. Bemoedigend is dat we de aandoening steeds beter lijken te begrijpen.
Op dertigjarige leeftijd kreeg Marloes Boon de diagnose reuma. Door verandering van leefstijl kon ze de klachten terugdringen.
Gerrie van Deuren heeft diabetes type 1 LADA. Ze vertelt hoe ze tijdens een intensieve vakantiereis met extreme hitte omgaat met diabetes in het oerwoud.
Bijna haar hele leven kampt Beau Konijn met de chronische huidaandoening hidradenitis. Leefstijlaanpassingen hebben haar veel geholpen.
Toen Achiekoela Sadhoe merkte dat hij zijn diabetes kon omkeren, besloot hij anderen te gaan helpen hetzelfde te bereiken
In de supportgroepen van Je Leefstijl Als Medicijn geven de deelnemers elkaar tips en delen ze successen. Onlangs maakte Marlies Beers in de groep Diabetes 1 in Eigen Hand trots bekend dat ze haar waardes onder controle heeft.
Hoewel ze 45 jaar verschillen kunnen Amber Heijneman en Marcelis Boereboom elkaar vinden in een actieve houding in de omgang met diabetes type 1.
Door het aanpassen van haar voeding kreeg Victorien Madsen colitis ulcerosa, een chronische inflammatoire darmziekte (IBD), onder controle.
Chronische ziektes hebben ook gevolgen voor mensen in de omgeving van de patiënt. Marina van der Wal en Gideon de Haan helpen gezinnen om daarmee om te gaan.
Corine Heijneman pleit voor een focus op voeding in zelfmanagement. Na ruim twintig jaar te leven met reuma paste zij haar voedingspatroon aan en kreeg grip op haar reuma. Luister in deze podcast van The Nourishing State naar haar verhaal
Amber is jongvolwassen en heeft diabetes type 1. In deze podcast van The Nourishing State vertelt zij dat anders eten niet zo gek is en veel voordelen heeft bij diabetes type 1.
"Uhmm... wat is diabetes type 1 eigenlijk?" deze vraag wordt vaak gesteld aan Amber. In haar animatievideo legt ze het humoristisch en begrijpelijk uit.
Meer dan twintig jaar kampt Corine Heijneman met reuma. Ze is de supportgroep Grip Op Reuma gestart
Ervaringsdeskundigen weten als geen ander hoe ze iemand kunnen helpen. Professor David van Bodegom over de kracht van peercoaching in de zorg.
Saskia Bakker heeft minder migraine door een verandering van voeding en leefstijl. Na het bezoek aan een leefstijlarts ging het roer om. Een ervaringsverhaal.
Toen Leander Cramer medicijnen kreeg tegen darmproblemen, besloot hij eerst op onderzoek uit te gaan. Door zijn leefstijl aan te passen kwam hij verder.
Op reis met diabetes type 1. Tijdens avontuurlijke, actieve reizen en sportieve vakanties is het extra uitdagend om je waarden gezond en stabiel te houden. Gerrie van Deuren vertelt hoe ze dit met behulp van haar leefstijl aanpakt.
Langzaam maar zeker wordt vanuit wetenschappelijk onderzoek het belang van voeding en leefstijl in de behandeling van diabetes type 1 (her)ontdekt, schrijft Amber Heijneman in de inleiding van haar profielwerkstuk De diabetes renaissance.
Het onderzoek van Amber Heijneman naar leefstijl in de behandeling van diabetes 1 geeft een overzicht van de knelpunten en pleit voor kennis en keuzevrijheid.
Kinderen willen hetzelfde zijn als hun vrienden. Kan een kind met diabetes type 1 onbezorgd meedoen met leeftijdgenootjes en hoe realiseer je dat?
Podcast Bea Pols - Compleet Gezond met Marina Boeser over hoe verandering van voeding en leefstijl haar leven met migraine veranderde.
Inzicht in je aandoening leidt tot meer controle over je ziekteverloop. Corine vertelt hoe dit haar beide kinderen met diabetes type 1 heeft geholpen.
Een podcast van Bea Pols met Wim Tilburgs. Een veteraan met een missie. Van ziekenzorg naar gezondheidszorg met Stichting Je Leefstijl Als Medicijn.
Het boek 100% suikervrij richt zich op verschillende vormen van suiker. Het adviseert om suikers én de producten die zich als suiker in het lichaam gedragen te mijden.
Het zelfstandig op kamp gaan is voor veel kinderen met diabetes type 1 en hun ouders een ingewikkeld moment. Lees hier het verhaal van Xander en zijn ouders.
Marina leed jarenlang aan zware migraine en onderzoekt hoe ze zichzelf met een verandering van leefstijl kan helpen. Ketogeen tegen migraine.
Een groot deel van haar leven leed Arianne Groeneveld onder migraine. Het Stanton-dieet verloste haar van de chronische hoofdpijn.
In zijn boek Lichter beschrijft William Cortvriendt het verhaal van Wim Tilburgs en zijn vrouw Saïda. Samen vielen zij 60 kilo af. Wim doorbrak zijn diabetes 2.
Verandering van voeding bevrijdde Marieke de Zwaan van haar migraine. Bewerkt voedsel gooit ons lichaamssysteem in de war.
Een persoonlijk verhaal van een moeder over het proces van loslaten bij diabetes type 1. Welke vaardigheden zijn er voor nodig voor jou en je kinderen?
Kinderen bereiken 9 juli al de maximale hoeveelheid suiker die zij in een jaar zouden mogen eten.
Kun je blijven bewegen en sporten met diabetes? Jazeker, als je je bloedwaardes in de gaten houdt. Tips van dr. Bernstein
Door haar leefstijl te veranderen en een koolhydraat beperkt dieet te volgens heeft Saskia al vijf jaar geen last meer van haar psoriasis.
Haar huisarts raadde haar Je Leefstijl Als Medicijn aan. Binnen twee jaar wist Miranda 75 kilo af te vallen.
Met diabetes-1 was Gerrie van Deuren bang niet meer te kunnen sporten. Na een verandering van leefstijl blijven haar bloedwaardes stabiel.
Genezen van membraneuze nefropathie en 30 kilo afvallen. Dat lukte Edith van der Bol dankzij het ketogeen dieet. Ze is 30 kg lichter en fit.
30 jaar lang probeerde Marina Boeser alles om van de migraine af te komen. Verandering van voeding was voor haar de doorbraak.