Wil je meer leren over leefstijl en gezondheid?

Meld je aan voor onze webinars!

Ervaringsdeskundigen en leefstijlexperts verzorgen regelmatig gratis webinars. Het bijwonen van een webinar is een eenvoudige en doeltreffende manier om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten van de leefstijlgeneeskunde. Ze zijn gericht op mensen die aan de slag willen gaan met hun leefstijl maar zijn ook erg interessant voor zorgprofessionals. In de webinars hoor je praktische tips en handvatten om een duurzame leefstijlverandering te ondersteunen. Leden van Je Leefstijl Als Medicijn kunnen via de ledensite eerdere webinars terugkijken.

Webinar agenda

Save the date !

Via leefstijl op weg naar gezondheid en geluk. Extra webinar op 1 juni

Wim Tilburgs, oprichter en voorzitter van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn deelt in deze webinar op gepassioneerde wijze zijn kennis en ervaring. Wim zet zich dagelijks in om gezondheidsbevordering door leefstijlaanpassing onder de aandacht te brengen.In de loop van de jaren heeft Wim veel geleerd, onder andere van de supportgroepen waarin hij mensen steunt, inspireert en motiveert om een gezonde leefstijl te ontwikkelen, maar ook door de samenwerking met de medische- en wetenschappelijke adviseurs van Je Leefstijl Als Medicijn. 

Donderdag 1 juni 2023
19:30 tot 20:30 uur.

Wijkaanpak in gezond Wijdemeren

Huisartsen Monique Stam, Esther Leushuis en Mariska Brinkers

Therapeuten Pien Boer en Susanne Renkema

Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg vormen samen de gemeente Wijdemeren. Huisartsen en therapeuten hebben daar de handen ineengeslagen en ze organiseren daar projecten om de gezondheid van de inwoners te verbeteren. In het project Gezond Wijdemeren is de samenwerking gezocht met 2Diabeat en Stichting Je Leefstijl Als Medicijn om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. 

In dit webinar leer je van de huisartsen en de therapeuten aan de hand van ervaringen uit de praktijk het belang van de pijlers van het leefstijlroer (voeding, beweging, ontspanning, slaap, verbinding) En hoe je een wijkaanpak opzet om samen met deze pijlers aan de slag te gaan. Een aanpak dus gebaseerd op zowel leefstijl als leefomgeving.

Wijkaanpak in gezond Wijdemeren

Woensdag 28 juni 2023
19:30 tot 20:30


Leefstijlapotheker Anne-Margreeth Krijger

De aandachtsgebieden van Anne- Margreeth zijn diabetes en leefstijl. Zij heeft een pilotstudie gedaan naar diabetypering dat leidt tot meer maatwerk bij diabetes type 2. Wil jij je alvast voorbereiden op de webinar? Lees dan deze artikelen van/over Anne-Margreeth Krijger:

Woensdag 20 september 2023
Inschrijven nog niet mogelijk

Webinar gemist?

Kijk hem terug op onze ledensite!

Leden kunnen webinars terugkijken, e-books downloaden en cursussen volgen. Dit is veelal gratis of voor een gereduceerd tarief. Je wordt al lid vanaf 10 euro per jaar en daarmee steun je tegelijkertijd onze activiteiten. Om de druk op de zorg te verminderen wordt gezond gedrag door de overheid steeds meer gestimuleerd. Stichting Je Leefstijl Als Medicijn laat de stem horen van mensen die op actieve wijze hun gezondheid (willen) verbeteren door middel van een gezonde leefstijl. We doen dit als:

  • adviseur van het ministerie van VWS in diverse Missie Teams,
  • gesprekspartner Coalitie Leefstijl in de Zorg en
  • organisatiepartner van Lifestyle4Health.

Metabole disfunctie

De grondoorzaak van leefstijlgerelateerde aandoeningen

Onze medisch adviseur, internist dr. Yvo Sijpkens,
bespreekt wat metabole disfunctie is en hoe je dat meet. In deze webinar legt hij uit hoe deze disfunctie de oorzaak is van leefstijlgerelateerde aandoeningen. In de video zie je een korte impressie.

Dit webinar is voor leden gratis te bekijken via de ledensite.


Via leefstijl op weg naar gezondheid en geluk

Wim Tilburgs, oprichter en voorzitter van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn deelt in deze webinar op gepassioneerde wijze zijn kennis en ervaring. Wim zet zich dagelijks in om gezondheidsbevordering door leefstijlaanpassing onder de aandacht te brengen.In de loop van de jaren heeft Wim veel geleerd, onder andere van de supportgroepen waarin hij mensen steunt, inspireert en motiveert om een gezonde leefstijl te ontwikkelen, maar ook door de samenwerking met de medische- en wetenschappelijke adviseurs van Je Leefstijl Als Medicijn. 


Hoe leefstijl effectief bijdraagt aan gezondheid en herstel

Jaap Wonders is revalidatiewetenschapper, fysiotherapeut en leefstijltherapeut. In deze webinar gaat hij in op aspecten die bijdragen aan het ontstaan en herstel van musculoskeletale lichamelijke klachten. Al onze houdingen en bewegingen zijn afhankelijk van hoe dit systeem functioneert. Jouw leefstijl kan een positieve impact hebben bij het voorkomen en herstellen van pijnklachten, gewrichtsproblemen en spier- en peesblessures.

Jaap Wonders revalidatiewetenschapper fysiotherapeut leefstijltherapeut
Jaap Wonders

Professor Hanno Pijl

Leefstijlgeneeskunde: waarom en hoe dan?

Onze samenleving wordt geteisterd door een pandemie van chronische ziektes. We worden uiteindelijk bijna allemaal ziek in de loop van ons leven. Hoe is het zover gekomen? Welke rol spelen we daar zelf in en hoe lossen we dit reusachtige probleem in de nabije toekomst op?

In dit webinar zal Hanno Pijl toelichten hoe ons gedrag de kans op vrijwel elke chronische ziekte verhoogt, waarom het essentieel is dat chronisch zieke mensen als het gaat om hun gezondheid het heft in eigen hand nemen, en hoe we dat in de nabije toekomst in onze gezondheidszorg vorm kunnen geven.

Hanno Pijl
Professor Hanno Pijl

Diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot

Periodiek vasten

Laat je tijdens deze webinar verrassen en kom erachter hoe je je vetverbranding stimuleert en wat je het beste kunt eten om je echt verzadigd te voelen. We bespreken de valkuilen van periodiek vasten én hoe je deze voorkomt. Wil je meer energie? Niet meer trillend achter je bureau zitten als je je tussendoortje mist? Lekkerder sporten, wat kilo’s kwijt of meer focus? Zet dan je vetreserves in als brandstof middels periodiek vasten. Oftewel intermittent fasting.  

Brenda en Marieke zijn beide diëtist, intermittent living coaches en eigenaar van de voedingsacademie. Ze zijn schrijvers van het boek Vast Wel! Daarnaast schrijven ze regelmatig een blog op deze website en delen ze recepten.

Webinar voedingsacademie

Binnenkort terug te zien
via onze ledensite.

Ledensite