Media aandacht voor leefstijl

De media besteedt steeds vaker aandacht aan het belang van leefstijl in het versterken van je weerstand en het bevorderen van je gezondheid. Maar hoe verander jij je leefstijl, welke producten kun je het beste eten en hoe ga je om met al die verleidingen? Het is dan prettig als je verhalen hoort van mensen die dit zelf hebben ervaren. Dan hoor je hun beweegredenen, de knelpunten én hun oplossingen.

De stichting is ontstaan vanuit die persoonlijke ervaring en Wim Tilburgs onze voorzitter heeft zijn verhaal diverse malen in de media gedeeld. Ook andere ervaringsdeskundigen van onze stichting hebben hun verhaal over het positieve effect van voeding en leefstijl op hun aandoening gedeeld in de media.

Naast deze persoonlijke ervaringen brengen we graag nieuwsberichten op het gebied van leefstijl onder je aandacht, over onderzoeken, overheidsbeleid en ontwikkelingen op het gebied van leefstijlgeneeskunde.

Patiëntenperspectief over leefstijl

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn vertelt het patiëntenperspectief over leefstijl.
We brengen dit onder de aandacht van diverse partijen; zorgverleners, patiëntenverenigingen en -federaties, lokaal en nationaal.
Door deze zienswijze te delen in de media dragen we bij aan de verandering van de zorg waarbij niet langer ziekte maar gezondheid voorop staat.
Voor interviews of het boeken van een lezing / workshop / inspiratiesessie kun je ons benaderen via het contactformulier.

Onze medisch adviseurs in de media

Ben je benieuwd hoe artsen en wetenschappers aankijken tegen
het verbeteren van je weerstand en het bevorderen van je gezondheid door het aanpassen van je voeding en leefstijl?
Stichting Je Leefstijl Als Medicijn werkt samen met artsen en wetenschappers.
Deze artsen onderschrijven het belang van leefstijl in het bevorderen van gezondheid.
Ze passen het toe in de dagelijkse praktijk en delen hun visie in de media.

Mediakanalen

We hebben onze verhalen voor je verzameld en onderverdeeld in nieuwsberichten, podcasts en video’s. Dan kun jij kiezen of je lekker wilt lezen, luisteren of kijken naar inspirerende verhalen over het bevorderen van je gezondheid met behulp van je leefstijl

Podcasts

Je vindt hier verhalen over het effect van leefstijl op diverse aandoeningen zoals diabetes type 1, diabetes type 2 en migraine.
Er zijn ook verhalen over hoe je in je eigen omgeving grote veranderingen kunt realiseren, zoals het verhaal van sportarts Hans Van Kuijk over GezondDorp.

Podcasts

Leefstijl nieuws

Tegelijk ontspannen en je inzicht en kennis over leefstijl bevorderen?
Bezoek onze pagina met nieuwsberichten, daar delen we inspirerende verhalen.

Leefstijl nieuws