Diabetes maaltijdbox

Diabetes maaltijdbox
Diabetes maaltijdbox

Dit artikel is geschreven in samenwerking met onze partner Ekomenu.

Wil je lekker en gevarieerd eten als je diabetes hebt? Dit is niet altijd even makkelijk. Vooral niet wanneer je een grote verandering in je huidige eetgewoontes wilt realiseren. Door te kiezen voor een diabetes maaltijdbox met daarin koolhydraatarme of ketogene recepten, krijg je de ingrediënten voor jouw gezonde maaltijd aan huis. Zodat jij zonder zorgen kunt genieten van voeding met een positief effect op je gezondheid.

Minder koolhydraten

Als je diabetes hebt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Dit kun je doen door je koolhydraatinname te beperken. Onderzoek toont aan dat het verminderen van de koolhydraatinname een positief effect heeft op je bloedsuikerspiegel, de aanmaak van het hormoon insuline en ook bijdraagt aan een gezond gewicht, cholesterol en bloeddruk. Lees meer over het belang van de juist voeding bij Diabetes in deze blog.

Uitdagingen

Genoeg redenen dus om je koolhydraatinname te beperken! Maar hoe werkt dit in de praktijk? Welke voeding mag je eten en wat kun je beter laten staan? Vaak heb je weinig tijd om je hier in te verdiepen en het veranderen van je eetroutine kan een hele uitdaging zijn. Mensen vallen vaak snel terug in oude patronen. Daarnaast maakt de supermarkt het ons niet makkelijk om gezonde keuzes te maken met het grote aanbod van ongezonde- en sterk bewerkte voedingsmiddelen.

Gezond eten makkelijk maken

Vaak kunnen we wel wat extra hulp gebruiken als het om gezonde voedselkeuzes gaat. Een toegankelijke, en vooral ook lekkere, oplossing is de maaltijdbox. Laat jouw gezonde maaltijden aan huis bezorgen, zodat je minder tijd kwijt bent aan het bedenken en voorbereiden van je maaltijden. En zodat je minder wordt blootgesteld aan de verleidingen in de supermarkt! Ekomenu is de 100% gezonde maaltijdbox en biedt een special diabetes menu met koolhydraatbewuste en ketogene maaltijden. Zodat jij onbezorgd kunt genieten.

De diabetes maaltijdbox van Ekomenu

Het diabetes menu bevat alles wat je nodig hebt voor 3 of meer gevarieerde avondmaaltijden. Met volop groenten, peulvruchten, vleesvervangers, vlees en vis. Er wordt gelet op het aantal koolhydraten en voldoende verzadiging. De ingrediënten zijn supervers, van het seizoen en biologisch. De gerechten zijn in 30 minuten te bereiden.
Je ontvangt je recepten wekelijks aan de hand van jouw basisvoorkeuren: je persoonlijke leefstijl, 1-2-3 of 4 personen en 3-4 maaltijden.

Uniek wetenschappelijk onderzoek – Gluco-Insight.

Een groot aantal deelnemers van onze online supportgroep Diabetes2Doorbreken nemen deel aan het wetenschappelijk onderzoek Gluco-Insight. Onze deelnemers krijgen diverse maaltijdboxen verstrekt. (Ketogeen, koolhydraatarm en mediterraan) Met continu glucosemeters wordt dan in real time de glucosewaardes met de onderzoekers gedeeld.

Als eerste wereldwijd introduceerde Ekomenu 2 jaar geleden een Diabetes maaltijdbox. Deze wordt volop ingezet in de programma’s van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn en Ancora Health; wordt aangeboden aan de leden van Diabetesvereniging Nederland en is getoetst en gepromoot door het Diabetes Fonds. In het programma Gluco-Insight van TNO, Leiden University Medical Center, Roche en Ekomenu wordt de box ingezet voor voedings-onderzoek bij mensen met diabetes type 2.

Jack Stroeken CEO Ekomenu

Welke leefstijl past bij jou?

Welke leefstijl past bij jou? Je kunt bij Ekomenu kiezen uit koolhydraatbewust of ketogeen. Koolhydraatbewust is tot 40 gram koolhydraten en helpt je jouw diabetes onder controle te houden. Ketogeen is nog strenger en bevat minder koolhydraten (tot 20 gram) en meer vetten. Ketogeen kan passend zijn als je diabetes type 2 wilt omkeren.
Ga nu naar de website van Ekomenu en bestel jouw eerste maaltijdbox.

Het verhaal van Lucien

Laat je inspireren door het verhaal van Lucien. Hij is al jaren klant bij Ekomenu en heeft zijn diabetes weten om te keren door lekker koolhydraatbewust en af en toe ketogeen te eten met de maaltijdbox. Lees hier de blog van Lucien.

Ontdek de recepten

The proof of the pudding is in the eating. Ontdek zelf hoe lekker de maaltijden zijn en hoe makkelijk het is om de ingrediënten aan huis geleverd te krijgen. Bestel nu deze heerlijke Keto halloumi friet met koolsla en tomatendip of ga voor de Zoete aardappel omelet met groenten en légumaise.

Gezonde leefstijlrecepten

Een overzicht van al de recepten op onze website met een uitgebreide zoekfunctie

Lees ook

Recept ideeën

Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten

Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten

Meer informatie

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Ekomenu

13 leefstijlen
1, 2, 3 of 4 personen
Kies je favoriete gerechten
Gratis ophalen of thuisbezorgen