Equipment
- Staafmixer
Over dit recept
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 1 rode ui
- 150 ml yoghurt
- 200 gram cherry tomaatjes
- 120 gram halloumi
- 3 eetlepels (Olijf)olie
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- zout naar smaak
- (chili)peper naar smaak
Instructies
- Was de spitskool en snijd doormidden.
- Leg de spitskool met het snijvlak naar beneden en snijd in hele dunne reepjes.
- Pel en snipper de ui heel fijn.
- Doe de spitskool samen met de ui in een schaal en meng met de yoghurt, olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Zet opzij zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Was de tomaatjes en snijd in vieren.
- Verhit olie in een steelpan en bak ze 10 minuten.
- Voeg balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Laat zachtjes pruttelen tot er een saus ontstaat. Pureer eventueel met een staafmixer.
- Snijd de halloumi in repen (frieten) en dep goed droog.
- Verhit olie in een bakpan en bak de halloumi in 5 minuten krokant bruin.
- Serveer de halloumifrieten met de tomatendip en de knapperige koolsla ernaast.
Voedingswaarde
Tip: Maak de tomatensaus extra pittig met chilivlokken of een verse rode peper. Je kunt de spitskool ook wokken als je liever geen salade eet.
Ekomenu
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.