Porties: 4 personen
calorieën: 627.2kcal
Equipment
- Oven
- Kom
Ingrediënten
- 1 Bloemkool in roosjes
- 2 stuks grote zoete aardappelen in blokjes
- 200 gram kikkererwten goed afgespoeld
- 1 stuks granaatappel of 200 gram granaatappelpitjes
- 40 gram amandelen fijngehakt
- 40 gram pecannoten fijngehakt
- 2 handjes peterselie fijngehakt
- 3 handjes spinazie vers
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 snufje kaneelpoeder
- 1 snufje komijnpoeder
- 1 snufje zwarte peper
- 1 snufje zout
- 3 eetlepels Tahin
- 1 eetlepel Tamari
- 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verdeel de bloemkoolroosjes en zoete aardappel over een met bakpapier beklede ovenplaat enbesprenkel met olijfolie.
- Breng daarna op smaak met kaneelpoeder, komijnpoeder, zwarte peper enzout. Let op: gebruik maar een klein beetje kaneel, want deze smaak kan best overheersen.
- Roosterde groenten 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Verdeel na 20 minuten de kikkererwten over de bakplaat en voeg nog wat extra olijfolie en kruidentoe. Rooster de kikkererwten de laatste 20 minuten mee.
- Maak de dressing.
- Doe de tahin, tamari, olijfolie en citroensap in een schaaltje en roer het door elkaar.
- Doe de spinazie in een kom en voeg de geroosterde groenten, kikkererwten, peterselie, amandelen,pecannoten en granaatappelpitjes toe.
- Breng op smaak met de dressing en garneer met granaatappelpitjes en verse peterselie.
Voedingswaarde
Calorieën: 627.2kcal | Koolhydraten: 49.9g | Eiwit: 11.8g | Vet: 29.1g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.