Kleurrijke salade met kikkererwten

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: koolhydraatbeperkt
Porties: 4 personen
calorieën: 627.2kcal
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • Oven
  • Kom

Ingrediënten

  • 1 Bloemkool in roosjes
  • 2 stuks grote zoete aardappelen in blokjes
  • 200 gram kikkererwten goed afgespoeld
  • 1 stuks granaatappel of 200 gram granaatappelpitjes
  • 40 gram amandelen fijngehakt
  • 40 gram pecannoten fijngehakt
  • 2 handjes peterselie fijngehakt
  • 3 handjes spinazie vers
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 snufje kaneelpoeder
  • 1 snufje komijnpoeder
  • 1 snufje zwarte peper
  • 1 snufje zout
  • 3 eetlepels Tahin
  • 1 eetlepel Tamari
  • 1 eetlepel citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verdeel de bloemkoolroosjes en zoete aardappel over een met bakpapier beklede ovenplaat enbesprenkel met olijfolie.
  • Breng daarna op smaak met kaneelpoeder, komijnpoeder, zwarte peper enzout. Let op: gebruik maar een klein beetje kaneel, want deze smaak kan best overheersen.
  • Roosterde groenten 35-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verdeel na 20 minuten de kikkererwten over de bakplaat en voeg nog wat extra olijfolie en kruidentoe. Rooster de kikkererwten de laatste 20 minuten mee.
  • Maak de dressing.
  • Doe de tahin, tamari, olijfolie en citroensap in een schaaltje en roer het door elkaar.
  • Doe de spinazie in een kom en voeg de geroosterde groenten, kikkererwten, peterselie, amandelen,pecannoten en granaatappelpitjes toe.
  • Breng op smaak met de dressing en garneer met granaatappelpitjes en verse peterselie.

Voedingswaarde

Calorieën: 627.2kcal | Koolhydraten: 49.9g | Eiwit: 11.8g | Vet: 29.1g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!