Porties: 4 personen
calorieën: 578.32kcal
Equipment
- wok/ hapjespan
- koekenpan
Over dit recept
Wij eten ze zo zonder iets erbij, maar een salade kan natuurlijk altijd, of wat spinazie.
Zelf maak ik vaak meer balletjes voor de lunch of voor in de diepvries
Je kan ook altijd room toevoegen, ook lekker.
Ingrediënten
- 600 gram half om half gehakt niet mager
- 2 hele uien
- 3 tenen knoflook
- 6-8 hele tomaten
- 1 rode paprika klein
- rozemarijn
- laurier
- tijm
- chilivlokken
- 1-2 stengels kombu gedroogd zeewier
- 1 ei
- olijfolie of roomboter
- peper
- zout
- peterselie
Instructies
- Tomaten wassen en in blokjes snijden.
- Ui en knoflook (2) pellen en snijden.
- Paprika wassen, zaadjes verwijderen en fijn snijden.
- Van stengels bleekselderij draadjes afhalen.
- In grote wok of hapjespan olijfolie of boter verhitten.
- Hierin eerst ui fruiten, dan tomaat, knoflook en paprika toevoegen. Rozemarijn, tijm, chilivlokken en laurier naar smaak toevoegen, evenals de kombu, peper en zout.
- Dit mengsel zacht laten worden (ongeveer half uurtje), af en toe roeren.
- In de tussentijd gehakt aanmaken met overgebleven knoflook, peper, zout, 1 ei, tijm en naar smaak chilivlokken, hier balletjes van draaien, deze even laten rusten.
- In koekenpan olijfolie of boter verhitten en hierin balletjes rondom aanbraden.
- Dan balletjes (met bakvet) toevoegen aan tomaatmengsel en hierin verder laten garen. Ongeveer 10 minuten.
- Laurierblaadjes en kombu eruit halen, dan opdienen met verse peterselie erover.
Voedingswaarde
Calorieën: 578.32kcal | Koolhydraten: 10.2g | Eiwit: 48.6g | Vet: 37.3g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.