Porties: 4 personen
calorieën: 738.2kcal
Equipment
- Staafmixer
- wok
Over dit recept
Tip: in het seizoen is er ‘gesneden’ witte kool verkrijgbaar. Dat scheelt weer tijd.
Ingrediënten
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 halve rode kool in dunne reepjes
- 300 gram Chines kool of witte kool in dunne reepjes of blokjes
- 150 gram wortel julienne
- 1 stuks gerookte makreel in stukken
- 20 gram pompoenpitten
- 20 gram zonnebloempitten
- 2 eetlepels hennepzaad
- 4 eetlepels peterselie fijngehakt
- 2 stuks avocado in blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram kokosyoghurt
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Begin met het maken van de avocadodressing.
- Pureer de avocado’s met het citroensap,kokosyoghurt, knoflook, olijfolie en peper en zout naar smaak met een staafmixer.
- Voeg eventueel extra olijfolie toe om te verdunnen.
- Verhit de kokosolie in de wok en bak de rode kool, Chinese kool en wortel 5 minuten. Roer goed.
- Haal de salade uit de wok en meng in een grote kom.
- Doe de gerookte makreel bij de salade en voeg de pompoenpitten, zonnebloempitten en hennepzaad toe.
- Verdeel de avocadodressing over de salade en meng alles door elkaar. Verdeel de salade over diepe borden en garneer met de peterselie.
Voedingswaarde
Calorieën: 738.2kcal | Koolhydraten: 13.4g | Eiwit: 32.4g | Vet: 59g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.