Wintersalade met twee soorten kool, makreel en avocadodressing

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
calorieën: 738.2kcal
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • Staafmixer
  • wok

Over dit recept

Tip: in het seizoen is er ‘gesneden’ witte kool verkrijgbaar. Dat scheelt weer tijd.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 halve rode kool in dunne reepjes
  • 300 gram Chines kool of witte kool in dunne reepjes of blokjes
  • 150 gram wortel julienne
  • 1 stuks gerookte makreel in stukken
  • 20 gram pompoenpitten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 2 eetlepels hennepzaad
  • 4 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 2 stuks avocado in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 100 gram kokosyoghurt
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Begin met het maken van de avocadodressing.
  • Pureer de avocado’s met het citroensap,kokosyoghurt, knoflook, olijfolie en peper en zout naar smaak met een staafmixer.
  • Voeg eventueel extra olijfolie toe om te verdunnen.
  • Verhit de kokosolie in de wok en bak de rode kool, Chinese kool en wortel 5 minuten. Roer goed.
  • Haal de salade uit de wok en meng in een grote kom.
  • Doe de gerookte makreel bij de salade en voeg de pompoenpitten, zonnebloempitten en hennepzaad toe.
  • Verdeel de avocadodressing over de salade en meng alles door elkaar. Verdeel de salade over diepe borden en garneer met de peterselie.

Voedingswaarde

Calorieën: 738.2kcal | Koolhydraten: 13.4g | Eiwit: 32.4g | Vet: 59g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!