Nu meteen aan de slag met Je Leefstijl Als Medicijn

Minder medicijnen en meer energie

Jouw gezondheid is je grootste goed. Dus als je lichaam niet meer doet wat je wil is dat vervelend. Al tijden lang voel je je lusteloos. En de medicijnen voor Diabetes type 2 helpen niet echt of maken het allemaal niet beter. Hoe krijg jij weer zelf de controle over je lijf? Op een manier die past bij jou. En samen met mensen die met dezelfde problemen worstelen.

Facebookgroep Diabetes 2 Doorbreken

Onze groep is niet zomaar een Facebookgroep maar een community waar mensen elkaar steunen. Maar is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. We werken dan ook nauw samen met instituten zoals TNO en het Nederlands Innovatiecentrum Voor Leefstijlgeneeskunde LifeStyle4Health.

Diabetes 2 Doorbreken met Je Leefstijl Als Medicijn


De reacties van onze deelnemers

Onze groep telt 2.000 deelnemers. Sommigen doen actief mee anderen lezen graag mee. Iedereen is vrij om op zijn manier aan de slag te gaan. Hieronder enkele reacties van onze deelnemers.

De wetenschap dat ik niet alleen ben doet me veel goeds

De groep biedt mij tips en trucs, recepten, antwoord op mijn vragen , een steuntje in de rug dan wel een stok achter de deur. Ik lees graag ervaringen van anderen om ervan te leren of nieuwe ideeën op te pikken. Maar vooral de wetenschap dat ik niet alleen ben en goed bezig ben doet me goed.

Marjet D’Hous 69 jaar

Voorkomen dat ik aan de medicijnen moest

Dankzij de steun en informatie van deze groep heb ik kunnen voorkomen dat ik aan de medicijnen moest. 
Ik heb nu mijn diabetes doorbroken en als mentor help ik nu andere mensen om dit te bereiken.

Monique 54 jaar

Ik voel mij veel fitter beter en gezonder

Door deze groep is mijn diabetes langdurig onder controle. Ik voel mij al zo veel fitter, beter en gezonder. Na twee dagen kon ik stoppen met de insuline en ik gebruik helemaal geen medicijnen. En ik ben ook nog eens afgevallen zonder dat mijn focus op het afvallen ligt. De tips, complimenten en de ondersteuning zijn bemoedigend en verfrissend.
Ellen 56 jaar

Medische supervisie door internist Dr Yvo Sijpkens

Het diabetes 2 doorbreken programma wordt medisch ondersteund door Dr. Yvo Sijpkens internist gespecialiseerd op metabole disfuncties zoals diabetes type 2.


Succesvolle deelnemers delen hun persoonlijke methode.

Lees in dit artikel de persoonlijke ervaringen van succesvolle deelnemers en hun tips waardoor ze vaak meer dan 20 kilo zijn afgevallen in zeer korte tijd en hun diabetes type 2 hebben doorbroken.

TNO-onderzoek bevestigd

De grote meerderheid van de volgers van het leefstijlprogramma diabetes 2 doorbreken bereikt met de community meer dan ze alleen zouden kunnen.

Meer over het TNO-onderzoek


Meer informatie over diabetes type 2

Onderstaand een aantal artikelen met meer informatie: Een demedicaliseringsadvies door onze medisch adviseur internist Dr. Yvo Sijpkens. Dit is een advies om te overleggen met jouw eigen dokter. Daarnaast een artikel door Dr. Ir. Ben van Ommen en een persoonlijk verhaal door een van onze deelnemers Elly.


Heb jij LADA of diabetes type 1 of heb je kinderen met diabetes type 1?

Daarvoor is het leefstijlprogramma diabetes 1 in eigen hand.

Diabetes 1 In Eigen Hand baseert zich op het werk van de Amerikaanse arts dr. Bernstein. Hij heeft op basis van onderzoek een koolhydraatarm eiwitrijk voedingspatroon ontwikkeld en een protocol dat leidt tot een voorspelbaar diabetesmanagement.

Het zorgt voor stabiele bloedsuikers, het vermindert het risico op complicaties en het vergroot het psychisch welbevinden.

Diabetes 1 in eigen hand met Je Leefstijl Als medicijn
Diabetes 1 in eigen hand met Je Leefstijl Als medicijn

Heb jij diabetes type 2 en wil jij die ook doorbreken?

Word lid van onze Facebook community. Meer informatie via de chatmodule hier op de pagina of via ons contactformulier.