Romainesla-wraps met kip

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Ketogeen
Trefwoord: Ketogeen
Porties: 2 personen
calorieën: 934.9kcal
Auteur: Marina Boeser

Over dit recept

Dit gerecht gebruikt geen zuivel, maar crème fraiche en geraspte kaas zijn er heel lekker bij!

Ingrediënten

  • 0,5 kip gegaard van de kippenbouillon
  • Romainesla
  • bosuitjes
  • olijfolie
  • gerookt paprikapoeder
  • chilivlokken
  • komijn
  • knoflookpoeder
  • oregano
  • verse peper, zeezout
  • 4/ 5 stuks tomaten rijp
  • 1 stuks rode paprika
  • 1 stuks ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks avocado rijp
  • 4 eetlepels mayonaise
  • limoensap
  • 10 gram koriander vers

Instructies

  • Omdat de salsa zeker een half uur moet pruttelen, met het wassen en fijn snijden van de tomaten en de paprika beginnen.
  • Ui en 2 tenen knoflook pellen en in kleine stukjes snipperen.
  • Rode peper wassen, naar smaak zaadjes eruit halen en dan fijn snipperen. (zonder zaadjes is het mild, niet ‘heet’)
  • In hapjespan olijfolie verhitten en hierin ui, tomaat en paprika fruiten.
  • Als het wat zachter wordt, knoflook en rode peper toevoegen, net als alle kruiden: 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, ½ eetlepel oregano, ½ eetlepel chilivlokken (naar smaak), ½ eetlepel knoflookpoeder; peper en zout.
  • Doorroeren en dan laten pruttelen tot alles goed zacht is. Af en toe roeren en even proeven of er genoeg kruiden en zout in zit.
  • Voor de avocadomayonaise de avocado doormidden snijden.
  • Met een lepel de pit eruit scheppen, dan (ook met lepel) het vruchtvlees eruit scheppen en in een hakmolen doen.
  • Teen knoflook pellen, in stukjes snijden en bij de avocado doen.
  • Halve limoen uitpersen en samen met de mayonaise erdoor mengen.
  • Peper, zout en koriander toevoegen en naar smaak chilivlokken. Alles fijnhakken in hakmolen.
  • Voor de kip olijfolie verhitten in wok of hapjespan.
  • De ‘pulled chicken’ toevoegen en kruiden met komijn, gerookte paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, chilivlokken, peper en zout.
  • Goed husselen en zachtjes opwarmen.
  • Groot blad van Romainesla wassen en drogen. Bosuitjes wassen en fijn snijden.
  • Op bord 2 of meer blaadjes leggen, deze vullen met salsa, kip, bosuitjes en avocadomayonaise, bestrooien met gesneden korianderblaadjes (en steeltjes).

Voedingswaarde

Calorieën: 934.9kcal | Koolhydraten: 16.45g | Eiwit: 48.2g | Vet: 73.5g | Verzadigd vet: 13.1g | Vezels: 8.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!