Porties: 2 personen
calorieën: 934.9kcal
Over dit recept
Dit gerecht gebruikt geen zuivel, maar crème fraiche en geraspte kaas zijn er heel lekker bij!
Ingrediënten
- 0,5 kip gegaard van de kippenbouillon
- Romainesla
- bosuitjes
- olijfolie
- gerookt paprikapoeder
- chilivlokken
- komijn
- knoflookpoeder
- oregano
- verse peper, zeezout
- 4/ 5 stuks tomaten rijp
- 1 stuks rode paprika
- 1 stuks ui
- 3 tenen knoflook
- 1 stuks rode peper
- 1 stuks avocado rijp
- 4 eetlepels mayonaise
- limoensap
- 10 gram koriander vers
Instructies
- Omdat de salsa zeker een half uur moet pruttelen, met het wassen en fijn snijden van de tomaten en de paprika beginnen.
- Ui en 2 tenen knoflook pellen en in kleine stukjes snipperen.
- Rode peper wassen, naar smaak zaadjes eruit halen en dan fijn snipperen. (zonder zaadjes is het mild, niet ‘heet’)
- In hapjespan olijfolie verhitten en hierin ui, tomaat en paprika fruiten.
- Als het wat zachter wordt, knoflook en rode peper toevoegen, net als alle kruiden: 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, ½ eetlepel oregano, ½ eetlepel chilivlokken (naar smaak), ½ eetlepel knoflookpoeder; peper en zout.
- Doorroeren en dan laten pruttelen tot alles goed zacht is. Af en toe roeren en even proeven of er genoeg kruiden en zout in zit.
- Voor de avocadomayonaise de avocado doormidden snijden.
- Met een lepel de pit eruit scheppen, dan (ook met lepel) het vruchtvlees eruit scheppen en in een hakmolen doen.
- Teen knoflook pellen, in stukjes snijden en bij de avocado doen.
- Halve limoen uitpersen en samen met de mayonaise erdoor mengen.
- Peper, zout en koriander toevoegen en naar smaak chilivlokken. Alles fijnhakken in hakmolen.
- Voor de kip olijfolie verhitten in wok of hapjespan.
- De ‘pulled chicken’ toevoegen en kruiden met komijn, gerookte paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, chilivlokken, peper en zout.
- Goed husselen en zachtjes opwarmen.
- Groot blad van Romainesla wassen en drogen. Bosuitjes wassen en fijn snijden.
- Op bord 2 of meer blaadjes leggen, deze vullen met salsa, kip, bosuitjes en avocadomayonaise, bestrooien met gesneden korianderblaadjes (en steeltjes).
Voedingswaarde
Calorieën: 934.9kcal | Koolhydraten: 16.45g | Eiwit: 48.2g | Vet: 73.5g | Verzadigd vet: 13.1g | Vezels: 8.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.