Zalm met boontjes en taugé
Zalm met boontjes is een eenvoudig en voedzaam gerecht. Taugé bevat plantaardig eiwit en veel vitamines en mineralen.
Zalm met boontjes is een eenvoudig en voedzaam gerecht. Taugé bevat plantaardig eiwit en veel vitamines en mineralen.
Dit heerlijke gerecht: Romainesla-wraps met kip, wordt gemaakt met pulled chicken, gebruikt om een gezonde kippenbouillon van te maken.
Eigen gemaakte kippenbouillon is een goede basis voor soepen en sauzen. Bouillonblokjes uit de supermarkt bevatten additieven die een trigger kunnen zijn voor o.a. migraine.
Een smaakvolle koolhydraatbeperkte courgettesoep met pesto van Marieke de Groot, diëtiste van de Voedingsacademie.
Vandaag een gerecht met een heerlijk kaasje: ‘Bastiaansen Brabantse blauwe’ van kaasboerderij Molenschot. Het is een smaakvolle combinatie van de gewone Goudse kaas en de Franse Roquefortschimmel. De smaak is heel eigen, romig, zacht in de aanzet en licht pikant door de blauwe schimmel.
Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor witte kool, sperziebonen en taugé, maar natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken.
Tonijnburgertjes met broccoli is een leuk en makkelijk recept van Ekomenu. Tonijn bevat weinig calorieën, nauwelijks koolhydraten en lekker veel eiwit.
Het recept gevulde paprika en groentefrietjes van Ekomenu is een vitaminebommetje! Dat komt omdat rode paprika heel veel vitamine C bevat, 2x zoveel als groene.
Voedzaam notenbrood is een recept van de Voedingsacademie. Het bevat volop vezels, eiwitten en gezonde vetten en geeft je een lang verzadigd gevoel.
Lentesalade met asperges is een vegetarisch recept van Ekomenu. De witte lupine bevat relatief veel eiwitten en vezels en is daardoor een prima vleesvervanger.
Dit was het laatste bericht
Dit was het laatste bericht