Equipment
- 1 vergiet
- 2 grote pannen
Over dit recept
Ingrediënten
- 1 kip biologisch
- 1 winterpeen geschrapt en in stukken gesneden
- 1 prei gewassen en in stukken gesneden
- 1 rood pepertje gewassen en in ringen gesneden
- 5 Laurier blaadjes
- Tijm
- Rozemarijn
- 5 velletjes Kombu (gedroogd zeewier)
- Water
Instructies
- In een grote pan olijfolie verhitten en hierin kip rondom bruin bakken.
- De prei, wortel en rood pepertje toevoegen en meebakken.
- Peper en zout erover.
- Water toevoegen totdat kip onderstaat.
- Laurier, rozemarijn en tijm toevoegen, evenals de velletjes kombu.
- Deksel op pan en aan de kook brengen.
- Als water kookt, vuur wat zachter zetten en ruim een uur laten pruttelen.
- Kip uit de pan halen, pas op, kan uit elkaar vallen.
- Boven grote kom/pan vergiet plaatsen en bouillon boven vergiet zeven.
- Naar smaak peper en zout aan de bouillon toevoegen.
- Kippenvlees lostrekken (‘pulled chicken’), gelijk gebruiken of bewaren in de diepvries.
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.