Kippenbouillon

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 2 uur
Gang: Hoofdgerecht
Porties: 10 porties
Auteur: Marina Boeser

Equipment

  • 1 vergiet
  • 2 grote pannen

Over dit recept

Als de kip is afgekoeld nadat je deze uit de bouillon hebt gehaald, kan je het vlees ervan af ‘plukken’. Een deel hiervan doe ik in de diepvries, de rest gebruik ik voor wraps. Voor de wraps zelf gebruik ik Romaine sla, deze is stevig en knapperig. Voor het kruiden gebruik ik geen kant en klare zakjes, daar zit vaak MSG in.

Ingrediënten

  • 1 kip biologisch
  • 1 winterpeen geschrapt en in stukken gesneden
  • 1 prei gewassen en in stukken gesneden
  • 1 rood pepertje gewassen en in ringen gesneden
  • 5 Laurier blaadjes
  • Tijm
  • Rozemarijn
  • 5 velletjes Kombu (gedroogd zeewier)
  • Water

Instructies

  • In een grote pan olijfolie verhitten en hierin kip rondom bruin bakken.
  • De prei, wortel en rood pepertje toevoegen en meebakken.
  • Peper en zout erover.
  • Water toevoegen totdat kip onderstaat.
  • Laurier, rozemarijn en tijm toevoegen, evenals de velletjes kombu.
  • Deksel op pan en aan de kook brengen.
  • Als water kookt, vuur wat zachter zetten en ruim een uur laten pruttelen.
  • Kip uit de pan halen, pas op, kan uit elkaar vallen.
  • Boven grote kom/pan vergiet plaatsen en bouillon boven vergiet zeven.
  • Naar smaak peper en zout aan de bouillon toevoegen.
  • Kippenvlees lostrekken (‘pulled chicken’), gelijk gebruiken of bewaren in de diepvries.
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!