Omdat de salsa zeker een half uur moet pruttelen, met het wassen en fijn snijden van de tomaten en de paprika beginnen.
Ui en 2 tenen knoflook pellen en in kleine stukjes snipperen.
Rode peper wassen, naar smaak zaadjes eruit halen en dan fijn snipperen. (zonder zaadjes is het mild, niet ‘heet’)
In hapjespan olijfolie verhitten en hierin ui, tomaat en paprika fruiten.
Als het wat zachter wordt, knoflook en rode peper toevoegen, net als alle kruiden: 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel gerookte paprikapoeder, ½ eetlepel oregano, ½ eetlepel chilivlokken (naar smaak), ½ eetlepel knoflookpoeder; peper en zout.
Doorroeren en dan laten pruttelen tot alles goed zacht is. Af en toe roeren en even proeven of er genoeg kruiden en zout in zit.
Voor de avocadomayonaise de avocado doormidden snijden.
Met een lepel de pit eruit scheppen, dan (ook met lepel) het vruchtvlees eruit scheppen en in een hakmolen doen.
Teen knoflook pellen, in stukjes snijden en bij de avocado doen.
Halve limoen uitpersen en samen met de mayonaise erdoor mengen.
Peper, zout en koriander toevoegen en naar smaak chilivlokken. Alles fijnhakken in hakmolen.
Voor de kip olijfolie verhitten in wok of hapjespan.
De ‘pulled chicken’ toevoegen en kruiden met komijn, gerookte paprikapoeder, oregano, knoflookpoeder, chilivlokken, peper en zout.
Goed husselen en zachtjes opwarmen.
Groot blad van Romainesla wassen en drogen. Bosuitjes wassen en fijn snijden.
Op bord 2 of meer blaadjes leggen, deze vullen met salsa, kip, bosuitjes en avocadomayonaise, bestrooien met gesneden korianderblaadjes (en steeltjes).