Equipment
- Oven
- bakpapier
- 1 Ovenschaal
- Staafmixer
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram pistachenoten fijngehakt
- 500 gram rode bieten geschild en in dunne plakjes
- 500 gram worteltjes in de lengte doormidden
- 400 gram pastinaak geschild en in de lengte doormidden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 avocado in stukjes
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel Olijfolie
- 2 eetlepels kokosyoghurt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
- Leg de kabeljauwfilets op de ovenplaat en besprenkel met olijfolie.
- Verdeel de fijngehakte pistachenoten erover en strooi er peper en zout over.
- Zet de bakplaat in de oven en bak de kabeljauwfilets 10 minuten.
- Verdeel de groenten over een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olie en strooi er peper en zout over.
- Haal de kabeljauwfilets uit de oven en zet de groenten in de oven.
- Verlaag de temperatuur naar 180 graden.
- Rooster de groenten 40 minuten in de oven.
- Zet de laatste 5 minuten de kabeljauwfilets terug in de oven.
- Maak de avocadocrème. Doe alle ingrediënten voor de crème in een kom en pureer met de staafmixer tot een dikke romige crème.
- Voeg eventueel extra kokosyoghurt toe als het te dik is.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de groenten over de borden en serveer met de kabeljauwfilet en avocadocrème.
Voedingswaarde
Kabeljauw met pistachekorst en geroosterde groenten uit het boek Vast-Wel.
Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.
Lees ook:
Afvallen en vet verliezen door intermittent fasting
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.