Kabeljauw met pistachekorst en geroosterde groenten
OpslaanOpgeslagen!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 50 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: koolhydraatbeperkt
Porties: 4 personen
calorieën: 623kcal
Auteur: Voedingsacademie
Oven
bakpapier
1 Ovenschaal
Staafmixer
- 4 kabeljauwfilets
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram pistachenoten fijngehakt
- 500 gram rode bieten geschild en in dunne plakjes
- 500 gram worteltjes in de lengte doormidden
- 400 gram pastinaak geschild en in de lengte doormidden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 avocado in stukjes
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel Olijfolie
- 2 eetlepels kokosyoghurt
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
Leg de kabeljauwfilets op de ovenplaat en besprenkel met olijfolie.
Verdeel de fijngehakte pistachenoten erover en strooi er peper en zout over.
Zet de bakplaat in de oven en bak de kabeljauwfilets 10 minuten.
Verdeel de groenten over een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olie en strooi er peper en zout over.
Haal de kabeljauwfilets uit de oven en zet de groenten in de oven.
Verlaag de temperatuur naar 180 graden.
Rooster de groenten 40 minuten in de oven.
Zet de laatste 5 minuten de kabeljauwfilets terug in de oven.
Maak de avocadocrème. Doe alle ingrediënten voor de crème in een kom en pureer met de staafmixer tot een dikke romige crème.
Voeg eventueel extra kokosyoghurt toe als het te dik is.
Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de groenten over de borden en serveer met de kabeljauwfilet en avocadocrème.
Calorieën: 623kcal | Koolhydraten: 28.1g | Eiwit: 36.5g | Vet: 37.1g | Verzadigd vet: 5.7g