Ga terug
+ servings
kabeljauw met pistachekorst

Kabeljauw met pistachekorst en geroosterde groenten

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: koolhydraatbeperkt
Porties: 4 personen
calorieën: 623kcal
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • Oven
  • bakpapier
  • 1 Ovenschaal
  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram pistachenoten fijngehakt
  • 500 gram rode bieten geschild en in dunne plakjes
  • 500 gram worteltjes in de lengte doormidden
  • 400 gram pastinaak geschild en in de lengte doormidden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 avocado in stukjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 2 eetlepels kokosyoghurt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Leg de kabeljauwfilets op de ovenplaat en besprenkel met olijfolie.
  • Verdeel de fijngehakte pistachenoten erover en strooi er peper en zout over.
  • Zet de bakplaat in de oven en bak de kabeljauwfilets 10 minuten.
  • Verdeel de groenten over een ovenschaal en besprenkel met 3 eetlepels olie en strooi er peper en zout over.
  • Haal de kabeljauwfilets uit de oven en zet de groenten in de oven.
  • Verlaag de temperatuur naar 180 graden.
  • Rooster de groenten 40 minuten in de oven.
  • Zet de laatste 5 minuten de kabeljauwfilets terug in de oven.
  • Maak de avocadocrème. Doe alle ingrediënten voor de crème in een kom en pureer met de staafmixer tot een dikke romige crème.
  • Voeg eventueel extra kokosyoghurt toe als het te dik is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de groenten over de borden en serveer met de kabeljauwfilet en avocadocrème.

Voedingswaarde

Calorieën: 623kcal | Koolhydraten: 28.1g | Eiwit: 36.5g | Vet: 37.1g | Verzadigd vet: 5.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!