Over dit recept
Ingrediënten
- 1 stuk witte kool
- 10 gram verse dille
- 4 theelepels citroen-kerrypoeder
- 400 gram gehakt
- 200 gram tomatenpuree
- 250 gram crème fraîche
- 2 eetlepels bakolie
- 2 eetlepels boter
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwijder het buitenste blad van de witte kool, halveer en snijd in dunne reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de witte kool 3 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met de helft van de verse dille, citroen-kerriepoeder, zout en peper en voeg een scheutje water toe. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes stoven.
- Breng intussen het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en vorm met je handen kleine gehaktballetjes. Verwarm boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes goudbruin en gaar in 10 minuten.
- Voeg de tomatenpuree toe aan de pan met de gehaktballetjes en bak 1 minuut mee. Roer de crème fraîche erdoor zodat er een romige saus ontstaat. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gehaktballetjes in romige tomatensaus met de gestoofde kool. Garneer met de overgebleven dille.
Voedingswaarde
Keto gehaktballetjes met witte kool is ook verkrijgbaar als maaltijdbox bij Ekomenu
Klik hier voor de maaltijdbox op de site van onze partner Ekomenu.
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.