Witte kool is stevig, rond en heeft gesloten bladeren. Deze kool wordt gebruikt om zuurkool van te maken, maar is zelf ook heel smakelijk om te eten. Vanwege de neutrale smaak kun je eindeloos variëren. Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.
Ingrediënten
1stukwitte kool
10gramverse dille
4theelepelscitroen-kerrypoeder
400gramgehakt
200gramtomatenpuree
250gramcrème fraîche
2eetlepelsbakolie
2eetlepelsboter
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verwijder het buitenste blad van de witte kool, halveer en snijd in dunne reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de witte kool 3 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met de helft van de verse dille, citroen-kerriepoeder, zout en peper en voeg een scheutje water toe. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes stoven.
Breng intussen het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en vorm met je handen kleine gehaktballetjes. Verwarm boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes goudbruin en gaar in 10 minuten.
Voeg de tomatenpuree toe aan de pan met de gehaktballetjes en bak 1 minuut mee. Roer de crème fraîche erdoor zodat er een romige saus ontstaat. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de gehaktballetjes in romige tomatensaus met de gestoofde kool. Garneer met de overgebleven dille.