Ga terug
+ servings
Keto gehaktballetjes in romige tomatensaus met witte kool

Gehaktballetjes in tomatensaus

Bereidingstijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Ketogeen, Koolhydraatarm
Trefwoord: diabetes doorbreken, Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
calorieën: 637kcal
Auteur: Ekomenu

Over dit recept

Witte kool is stevig, rond en heeft gesloten bladeren. Deze kool wordt gebruikt om zuurkool van te maken, maar is zelf ook heel smakelijk om te eten. Vanwege de neutrale smaak kun je eindeloos variëren. 
Let op dit is een ketogeen gerecht: hoog in vet en laag in koolhydraten.

Ingrediënten

  • 1 stuk witte kool
  • 10 gram verse dille
  • 4 theelepels citroen-kerrypoeder
  • 400 gram gehakt
  • 200 gram tomatenpuree
  • 250 gram crème fraîche
  • 2 eetlepels bakolie
  • 2 eetlepels boter
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder het buitenste blad van de witte kool, halveer en snijd in dunne reepjes. Verhit olie in een bakpan en bak de witte kool 3 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met de helft van de verse dille, citroen-kerriepoeder, zout en peper en voeg een scheutje water toe. Laat afgedekt nog 10-15 minuten zachtjes stoven.
  • Breng intussen het gehakt op smaak met zout en peper (of gehaktkruiden) en vorm met je handen kleine gehaktballetjes. Verwarm boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes goudbruin en gaar in 10 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe aan de pan met de gehaktballetjes en bak 1 minuut mee. Roer de crème fraîche erdoor zodat er een romige saus ontstaat. Voeg eventueel een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de gehaktballetjes in romige tomatensaus met de gestoofde kool. Garneer met de overgebleven dille.

Voedingswaarde

Calorieën: 637kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 7g | Vet: 50g | Vezels: 7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!