Zalm met boontjes en taugé

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Ketogeen
Porties: 2 personen
calorieën: 565kcal
Auteur: Marina Boeser

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 300 gram zalm met huid
  • 500 gram sperziebonen of haricôt verts
  • 1 zakje taugé
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 peper rood
  • 1 cm gember vers
  • 1 eetlepel sojasaus of tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 1 theelepel garam masala
  • koriander vers
  • sesamzaadjes geroosterd
  • 1 eetlepel kokosolie

Instructies

  • Boontjes afhalen en koken (in gezouten water), afgieten en opzij zetten.
  • Ui en knoflook pellen en fijn snijden
  • Rode peper wassen, pitjes eruit ‘rollen’, dan fijn snijden
  • Gember schillen en fijn snijden
  • Koriander (met steeltjes) fijn snijden
  • In wok kokosolie verhitten, hierin ui fruiten
  • Ondertussen zalm in blokjes snijden (1.5 x 1.5 cm)
  • Knoflook, rode peper en gember toevoegen en alles even samen fruiten
  • Garam masala erdoor roeren en zalm toevoegen
  • Na 3 minuutjes boontjes er ook bij
  • Naar smaak sojasaus toevoegen, samen met peper en zout
  • Als de zalm bijna gaar is, taugé toevoegen en mee warmen
  • Op bord koriander erover strooien en (niet op de foto) geroosterde sesamzaadjes

Voedingswaarde

Calorieën: 565kcal | Koolhydraten: 11.9g | Eiwit: 47.9g | Vet: 33.8g | Verzadigd vet: 10.8g | Vezels: 9.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Meer informatie

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Ekomenu

Ekomenu hoe het werkt 13 leefstijlen

13 leefstijlen

Maaltijdboxen voor 1 tot 4 personen

Voor 1, 2, 3 of 4 personen

Ekomenu Kies je favoriete gerechten

Kies je favoriete gerechten

Ekomenu gratis thuisbezorgd of afhalen

Gratis ophalen of thuisbezorgen