Porties: 2 personen
calorieën: 565kcal
Equipment
- wok
Ingrediënten
- 300 gram zalm met huid
- 500 gram sperziebonen of haricôt verts
- 1 zakje taugé
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 peper rood
- 1 cm gember vers
- 1 eetlepel sojasaus of tamari (glutenvrije sojasaus)
- 1 theelepel garam masala
- koriander vers
- sesamzaadjes geroosterd
- 1 eetlepel kokosolie
Instructies
- Boontjes afhalen en koken (in gezouten water), afgieten en opzij zetten.
- Ui en knoflook pellen en fijn snijden
- Rode peper wassen, pitjes eruit ‘rollen’, dan fijn snijden
- Gember schillen en fijn snijden
- Koriander (met steeltjes) fijn snijden
- In wok kokosolie verhitten, hierin ui fruiten
- Ondertussen zalm in blokjes snijden (1.5 x 1.5 cm)
- Knoflook, rode peper en gember toevoegen en alles even samen fruiten
- Garam masala erdoor roeren en zalm toevoegen
- Na 3 minuutjes boontjes er ook bij
- Naar smaak sojasaus toevoegen, samen met peper en zout
- Als de zalm bijna gaar is, taugé toevoegen en mee warmen
- Op bord koriander erover strooien en (niet op de foto) geroosterde sesamzaadjes
Voedingswaarde
Calorieën: 565kcal | Koolhydraten: 11.9g | Eiwit: 47.9g | Vet: 33.8g | Verzadigd vet: 10.8g | Vezels: 9.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.