Zalm met boontjes en taugé

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Ketogeen
Porties: 2 personen
calorieën: 565kcal
Auteur: Marina Boeser

Equipment

  • wok

Ingrediënten

  • 300 gram zalm met huid
  • 500 gram sperziebonen of haricôt verts
  • 1 zakje taugé
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 peper rood
  • 1 cm gember vers
  • 1 eetlepel sojasaus of tamari (glutenvrije sojasaus)
  • 1 theelepel garam masala
  • koriander vers
  • sesamzaadjes geroosterd
  • 1 eetlepel kokosolie

Instructies

  • Boontjes afhalen en koken (in gezouten water), afgieten en opzij zetten.
  • Ui en knoflook pellen en fijn snijden
  • Rode peper wassen, pitjes eruit ‘rollen’, dan fijn snijden
  • Gember schillen en fijn snijden
  • Koriander (met steeltjes) fijn snijden
  • In wok kokosolie verhitten, hierin ui fruiten
  • Ondertussen zalm in blokjes snijden (1.5 x 1.5 cm)
  • Knoflook, rode peper en gember toevoegen en alles even samen fruiten
  • Garam masala erdoor roeren en zalm toevoegen
  • Na 3 minuutjes boontjes er ook bij
  • Naar smaak sojasaus toevoegen, samen met peper en zout
  • Als de zalm bijna gaar is, taugé toevoegen en mee warmen
  • Op bord koriander erover strooien en (niet op de foto) geroosterde sesamzaadjes

Voedingswaarde

Calorieën: 565kcal | Koolhydraten: 11.9g | Eiwit: 47.9g | Vet: 33.8g | Verzadigd vet: 10.8g | Vezels: 9.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!