Zalm met boontjes en taugé
OpslaanOpgeslagen!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Ketogeen
Porties: 2 personen
calorieën: 565kcal
Auteur: Marina Boeser
- 300 gram zalm met huid
- 500 gram sperziebonen of haricôt verts
- 1 zakje taugé
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 peper rood
- 1 cm gember vers
- 1 eetlepel sojasaus of tamari (glutenvrije sojasaus)
- 1 theelepel garam masala
- koriander vers
- sesamzaadjes geroosterd
- 1 eetlepel kokosolie
Boontjes afhalen en koken (in gezouten water), afgieten en opzij zetten.
Ui en knoflook pellen en fijn snijden
Rode peper wassen, pitjes eruit ‘rollen’, dan fijn snijden
Gember schillen en fijn snijden
Koriander (met steeltjes) fijn snijden
In wok kokosolie verhitten, hierin ui fruiten
Ondertussen zalm in blokjes snijden (1.5 x 1.5 cm)
Knoflook, rode peper en gember toevoegen en alles even samen fruiten
Garam masala erdoor roeren en zalm toevoegen
Na 3 minuutjes boontjes er ook bij
Naar smaak sojasaus toevoegen, samen met peper en zout
Als de zalm bijna gaar is, taugé toevoegen en mee warmen
Op bord koriander erover strooien en (niet op de foto) geroosterde sesamzaadjes
Calorieën: 565kcal | Koolhydraten: 11.9g | Eiwit: 47.9g | Vet: 33.8g | Verzadigd vet: 10.8g | Vezels: 9.7g