Kalkoen met olijven en paddenstoelen

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 546.6kcal
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • 1 Staafmixer

Over dit recept

Tip: wil je er iets extra bij? Dit gerecht is erg lekker met bloemkoolrijst

Ingrediënten

  • 300 gram kalkoenfilet in plakken gesneden
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 500 gram gemengde paddenstoelen kastanjechampignons, oesterzwam, shiitake, in schijfjes gesneden.
  • 100 gram groene en zwarte olijven zonder pit, op basis van water, uitgelekt.
  • 15 gram basilicum
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies

  • Bak de kalkoenfilet aan beide zijden op matig vuur bruin in de kokosolie.
  • Bak daarna de paddenstoelen een paar minuten mee en voeg dan de olijven toe.
  • Laat het geheel gaar worden op matig vuur en roer regelmatig.
  • Voeg 75 ml water toe en laat 15 minuten pruttelen.
  • Mix alle ingrediënten voor de pesto glad met een staafmixer en roer door het kalkoen-paddenstoelenmengsel.

Voedingswaarde

Calorieën: 546.6kcal | Koolhydraten: 5.1g | Eiwit: 47.1g | Vet: 34.9g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!