Wintersalade met twee soorten kool, makreel en avocadodressing
OpslaanOpgeslagen!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 20 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
calorieën: 738.2kcal
Auteur: Voedingsacademie
Tip: in het seizoen is er ‘gesneden’ witte kool verkrijgbaar. Dat scheelt weer tijd.
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 halve rode kool in dunne reepjes
- 300 gram Chines kool of witte kool in dunne reepjes of blokjes
- 150 gram wortel julienne
- 1 stuks gerookte makreel in stukken
- 20 gram pompoenpitten
- 20 gram zonnebloempitten
- 2 eetlepels hennepzaad
- 4 eetlepels peterselie fijngehakt
- 2 stuks avocado in blokjes
- 1 eetlepel citroensap
- 100 gram kokosyoghurt
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
Begin met het maken van de avocadodressing.
Pureer de avocado’s met het citroensap,kokosyoghurt, knoflook, olijfolie en peper en zout naar smaak met een staafmixer.
Voeg eventueel extra olijfolie toe om te verdunnen.
Verhit de kokosolie in de wok en bak de rode kool, Chinese kool en wortel 5 minuten. Roer goed.
Haal de salade uit de wok en meng in een grote kom.
Doe de gerookte makreel bij de salade en voeg de pompoenpitten, zonnebloempitten en hennepzaad toe.
Verdeel de avocadodressing over de salade en meng alles door elkaar. Verdeel de salade over diepe borden en garneer met de peterselie.
Calorieën: 738.2kcal | Koolhydraten: 13.4g | Eiwit: 32.4g | Vet: 59g