Venkelsalade met salsa verde, kalkoenfilet en gebakken peer

Venkelsalade met salsa verde, kalkoenfilet en gebakken peer

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Gang: Hoofdgerecht, lunch
Trefwoord: eiwitrijk, Ketogeen, Koolhydraatarm
Porties: 4 personen
Auteur: Voedingsacademie

Equipment

  • Oven
  • bakpapier
  • koekenpan

Over dit recept

Tip: maak een dubbele portie van de salsa verde en combineer het de volgende dag met een salade.

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen in reepjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 300 gram kalkoenfilet in blokjes
  • 1 peer in dunne plakjes
  • 2 eetlepels zonnebloempitten
  • 1 rode ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngesneden
  • 4 takjes verse platte peterselie fijngehakt
  • 3 takjes verse selderij fijngehakt
  • 1 takje munt fijngehakt
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de venkel over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Zet de bakplaat 35 minuten in de oven, of tot de venkel een mooi bruin randje krijgt.
  • Maak ondertussen de salsaverde: meng de rode ui met de knoflook, peterselie, selderij, munt, 4 eetlepels olijfolie en citroensap in een kommetje.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Verhit 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan, bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout en bak 5 minuten tot het gaar en goudbruin is.
  • Haal de kalkoenfilet uit de pan en doe het in een kom.
  • Verhit 1 eetlepel kokosolie in dezelfde pan en bak de peer 2 minuten per kant
  • Doe de veldsla met de radijs en zonnebloempitten in een kom.
  • Doe de kalkoen erbij en verdeel hier de salsa verde over.
  • Meng alles en voeg eventueel extra olijfolie toe als dat nodig is.
  • Haal de venkel uit de oven en voeg toe aan de salade.
  • Verdeel de salade over de borden en garneer met de gebakken peer.

Voedingswaarde

Koolhydraten: 11.7g | Eiwit: 22.6g | Vet: 26.9g | Verzadigd vet: 9.3g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Venkelsalade met salsa verde, kalkoenfilet en gebakken peer uit het boek Vast-Wel.

Geschreven door diëtistes Brenda Frunt en Marieke de Groot. Met voedzame recepten met veel groenten en diversiteit.

Recept ideeën

Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten

Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten

Meer informatie

Deze pagina wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Ekomenu

13 leefstijlen
1, 2, 3 of 4 personen
Kies je favoriete gerechten
Gratis ophalen of thuisbezorgen