Tonijnburgertjes met broccoli

Tonijnburgertjes met broccoli

Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 2 Personen
calorieën: 515kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • Zeef
  • koekenpan
  • Kook- of stoompan

Over dit recept

TIP Maak een lekker sausje voor erbij: bijvoorbeeld een knoflook-yoghurt saus of een pittige sweet chilisaus.

Ingrediënten

  • 1 stuks broccoli
  • 2 stuks eieren
  • 0,5 bosje bosui
  • 2 stuks rode uien
  • 160 gram tonijn op water
  • 50 gram kaas geraspt
  • 3 eetlepels olie
  • 2 eetlepels bloem
  • snufje zout en peper

Instructies

  • Klop het ei met de geraspte kaas en bloem los in een ruime kom.
  • Laat de tonijn uitlekken in een zeef en druk het vocht er zoveel mogelijk uit.
  • Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes.
  • Doe de tonijn en de helft van de bosui in de kom, breng op smaak met zout en peper en schep alles goed door elkaar. Het mengsel mag een beetje plakkerig aanvoelen.
  • Zet 10 minuten in de koelkast.
  • Pel de ui en snijd in partjes.
  • Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak samen met de overgebleven bosui in 10 minuten zacht en zoet.
  • Was de broccoli en snijd in roosjes en de stronk in blokjes.
  • Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de broccoli beetgaar in 10 minuten.
  • Giet het water af.
  • Verhit olie in een grote bakpan en schep kleine hoopjes van het tonijnmengsel in de pan.
  • Druk de hoopjes een beetje plat zodat je kleine burgertjes krijgt.
  • Bak de burgertjes circa 3 minuten per kant op een middelhoog vuur, tot ze stevig voelen en goudbruin kleuren.
  • Serveer de tonijnburgertjes met de broccoli en gebakken uien.

Voedingswaarde

Calorieën: 515kcal | Koolhydraten: 13g | Eiwit: 34g | Vet: 34g | Verzadigd vet: 10g | Zout: 12mg | Vezels: 8g | Suiker: 4g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!