Selderijsalade met peer, blauwe kaas en ei

Selderijsalade met peer, blauwe kaas en ei

Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: koolhydraatbeperkt
Porties: 2 personen
calorieën: 643kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • 1 koekenpan
  • 1 kleine pan
  • 1 slakom

Over dit recept

Tip: Je kunt de partjes peer ook grillen in plaats rauw serveren.
 
 

Ingrediënten

  • 1 stuks peer
  • 75 gran blauwe kaas
  • 30 gram boekweit
  • 25 gram walnoten
  • 1 stuks sjalot
  • 1 stuks groene eikenbladsla
  • 0,5 stuks bleekselderij
  • 2 stuks eieren
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Instructies

  • Rooster de boekweit 5 minuten in een droge pan op een zacht vuur.
  • Schud regelmatig om en zet dan apart.
  • Breng een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten gaar.
  • Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd in partjes.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Was de sla, laat heel goed uitlekken en snijd of scheur klein.
  • Was de bleekselderij stengels en snijd klein.
  • Klop een dressing van de mayonaise, mosterd, olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper.
  • Doe alle groenten in een ruime slakom en meng de dressing erdoor.
  • Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
  • Snijd de blauwe kaas in dobbelsteentjes.
  • Hak de walnoten grof en rooster in dezelfde pan als de boekweit enkele minuten tot de walnoten bruin kleuren.
  • Spreid de sla met de bleekselderij uit op een mooie schaal en verdeel de peer, kaas, ei en walnoten erover.
  • Garneer met de geroosterde boekweit.
  • PS: Het ei staat niet op de foto, maar dat is een foutje van onze kant. Excuus, je kunt deze dus gewoon toevoegen!

Voedingswaarde

Calorieën: 643kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 20g | Vet: 50g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 7g | Suiker: 10g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!