Selderijsalade met peer, blauwe kaas en ei
OpslaanOpgeslagen!
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 25 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: koolhydraatbeperkt
Porties: 2 personen
calorieën: 643kcal
1 koekenpan
1 kleine pan
1 slakom
Tip: Je kunt de partjes peer ook grillen in plaats rauw serveren.
- 1 stuks peer
- 75 gran blauwe kaas
- 30 gram boekweit
- 25 gram walnoten
- 1 stuks sjalot
- 1 stuks groene eikenbladsla
- 0,5 stuks bleekselderij
- 2 stuks eieren
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
Rooster de boekweit 5 minuten in een droge pan op een zacht vuur.
Schud regelmatig om en zet dan apart.
Breng een kleine pan met water aan de kook en kook de eieren in 8 minuten gaar.
Laat ze schrikken onder de koude kraan en snijd in partjes.
Pel en snipper de sjalot.
Was de sla, laat heel goed uitlekken en snijd of scheur klein.
Was de bleekselderij stengels en snijd klein.
Klop een dressing van de mayonaise, mosterd, olijfolie extra vierge, azijn, zout en peper.
Doe alle groenten in een ruime slakom en meng de dressing erdoor.
Was of schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes.
Snijd de blauwe kaas in dobbelsteentjes.
Hak de walnoten grof en rooster in dezelfde pan als de boekweit enkele minuten tot de walnoten bruin kleuren.
Spreid de sla met de bleekselderij uit op een mooie schaal en verdeel de peer, kaas, ei en walnoten erover.
Garneer met de geroosterde boekweit.
PS: Het ei staat niet op de foto, maar dat is een foutje van onze kant. Excuus, je kunt deze dus gewoon toevoegen!
Calorieën: 643kcal | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 20g | Vet: 50g | Verzadigd vet: 12g | Vezels: 7g | Suiker: 10g