Kalkoen met olijven en paddenstoelen
OpslaanOpgeslagen!
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 15 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: eiwitrijk, Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 546.6kcal
Auteur: Voedingsacademie
Tip: wil je er iets extra bij? Dit gerecht is erg lekker met bloemkoolrijst
- 300 gram kalkoenfilet in plakken gesneden
- 1 eetlepel kokosolie
- 500 gram gemengde paddenstoelen kastanjechampignons, oesterzwam, shiitake, in schijfjes gesneden.
- 100 gram groene en zwarte olijven zonder pit, op basis van water, uitgelekt.
- 15 gram basilicum
- 40 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
Bak de kalkoenfilet aan beide zijden op matig vuur bruin in de kokosolie.
Bak daarna de paddenstoelen een paar minuten mee en voeg dan de olijven toe.
Laat het geheel gaar worden op matig vuur en roer regelmatig.
Voeg 75 ml water toe en laat 15 minuten pruttelen.
Mix alle ingrediënten voor de pesto glad met een staafmixer en roer door het kalkoen-paddenstoelenmengsel.
Calorieën: 546.6kcal | Koolhydraten: 5.1g | Eiwit: 47.1g | Vet: 34.9g