Crackers zijn ideaal om mee te ontbijten of snacken en om mee te nemen voor onderweg. Ze zijn heerlijk met een salade, belegd met een plak kaas of hummus. Strooi geraspte kaas over de crackers voordat ze de oven ingaan. Dan zijn ze ook heerlijk !
Oanh Ha Thi Ngoc
Equipment
- Oven
- keukenmachine
- bakpapier
- Deegroller
Over dit recept
Ingrediënten
- 1 ei
- 50 gram amandelmeel
- 100 gram pompoenpitten
- 50 gram lijnzaad gebroken
- 25 gram chiazaad
- 25 gram pecannoten
- 50 mililiter water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal het grof.
- Voeg het water toe aan het mengsel en maak er een bol van.
- Leg de bol op een vel bakpapier en leg er nog een vel bakpapier bovenop.
- Maak met behulp van de deegroller een rechthoekige plaat van het deeg, met een dikte van ongeveer 3 mm.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier en bak ongeveer 15 minuten in de oven.
- Snijd crackervormpjes uit de plaat en laat de crackers afkoelen.
Voedingswaarde
Dit is een recept vanuit de boeken van Oanh’s Kitchen
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.