Porties: 4 personen
calorieën: 274kcal
Equipment
- 1 Staafmixer
- 1 koekenpan
Ingrediënten
- 5 teentjes knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 stuks courgette gehalveerd en in grove stukken gesneden
- 250 gram doperwten diepvries
- 50 gram pijnboompitten
- 30 gram basilicum
- peper en zout naar smaak
Instructies
- Fruit 4 teentjes knoflook aan in een pan met 2 eetlepels olijfolie.
- Voeg de courgettes toe en bak op lage temperatuur ongeveer drie minuten mee.
- Voeg daarna zoveel water toe dat de groente net onderstaan en laat ongeveer acht minuten koken tot de courgettes gaar zijn.
- Voeg op het laatst de doperwten toe en warm nog een minuutje door.
- Breng op smaak met peper en zout en pureer de soep glad met een staafmixer.
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Maal ze daarna met de basilicum, een teentje knoflook, twee eetlepels olijfolie, zout en peper tot een pesto.
- Voeg er steeds wat olijfolie aan toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.
- Verdeel de soep over een paar kommen en garneer met de pesto.
Voedingswaarde
Calorieën: 274kcal | Koolhydraten: 17.8g | Eiwit: 10.2g | Vet: 16.9g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Een recept uit het boek Vast Wel!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.