Courgettesoep met pesto

Gang: Bijgerecht, lunch
Trefwoord: koolhydraatbeperkt, soep
Porties: 4 personen
calorieën: 274kcal
Auteur: De Voedingsacademie

Equipment

  • 1 Staafmixer
  • 1 koekenpan

Ingrediënten

  • 5 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 stuks courgette gehalveerd en in grove stukken gesneden
  • 250 gram doperwten diepvries
  • 50 gram pijnboompitten
  • 30 gram basilicum
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Fruit 4 teentjes knoflook aan in een pan met 2 eetlepels olijfolie.
  • Voeg de courgettes toe en bak op lage temperatuur ongeveer drie minuten mee.
  • Voeg daarna zoveel water toe dat de groente net onderstaan en laat ongeveer acht minuten koken tot de courgettes gaar zijn.
  • Voeg op het laatst de doperwten toe en warm nog een minuutje door.
  • Breng op smaak met peper en zout en pureer de soep glad met een staafmixer.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Maal ze daarna met de basilicum, een teentje knoflook, twee eetlepels olijfolie, zout en peper tot een pesto.
  • Voeg er steeds wat olijfolie aan toe totdat de pesto de juiste dikte heeft.
  • Verdeel de soep over een paar kommen en garneer met de pesto.

Voedingswaarde

Calorieën: 274kcal | Koolhydraten: 17.8g | Eiwit: 10.2g | Vet: 16.9g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!

Een recept uit het boek Vast Wel!