Wij eten ze zo zonder iets erbij, maar een salade kan natuurlijk altijd, of wat spinazie.
Zelf maak ik vaak meer balletjes voor de lunch of voor in de diepvries
Je kan ook altijd room toevoegen, ook lekker.
Ingrediënten
600gramhalf om half gehaktniet mager
2heleuien
3tenenknoflook
6-8heletomaten
1rode paprikaklein
rozemarijn
laurier
tijm
chilivlokken
1-2stengelskombugedroogd zeewier
1ei
olijfolie of roomboter
peper
zout
peterselie
Instructies
Tomaten wassen en in blokjes snijden.
Ui en knoflook (2) pellen en snijden.
Paprika wassen, zaadjes verwijderen en fijn snijden.
Van stengels bleekselderij draadjes afhalen.
In grote wok of hapjespan olijfolie of boter verhitten.
Hierin eerst ui fruiten, dan tomaat, knoflook en paprika toevoegen. Rozemarijn, tijm, chilivlokken en laurier naar smaak toevoegen, evenals de kombu, peper en zout.
Dit mengsel zacht laten worden (ongeveer half uurtje), af en toe roeren.
In de tussentijd gehakt aanmaken met overgebleven knoflook, peper, zout, 1 ei, tijm en naar smaak chilivlokken, hier balletjes van draaien, deze even laten rusten.
In koekenpan olijfolie of boter verhitten en hierin balletjes rondom aanbraden.
Dan balletjes (met bakvet) toevoegen aan tomaatmengsel en hierin verder laten garen. Ongeveer 10 minuten.
Laurierblaadjes en kombu eruit halen, dan opdienen met verse peterselie erover.