Equipment
- 1 pan
- 1 Staafmixer
- 2 bakpannen
Over dit recept
Ingrediënten
- 300 gram zoete aardappel
- 100 gram spinazie
- 4 eieren
- 50 gram geraspte kaas
- 1 prei
- 150 gram champignons
- 75 gram Légumaise gele paprika
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
Instructies
- Breng een pan met een klein laagje water en een snuf zout aan de kook.
- Was of schil de zoete aardappel, snijd klein en kook afgedekt 10 minuten.
- Giet het water af en laat heel goed uitdampen.
- Stamp of pureer de zoete aardappel.
- Was intussen de spinazie, laat goed uitlekken en snijd grof.
- Kluts de eieren in een kom en meng met de spinazie en de kaas.
- Schep de zoete aardappelpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit olie in een bakpan (of gebruik 2 bakpannen) en bak per persoon een omelet in circa 8 minuten.
- Schud de pan regelmatig tegen aanbakken.
- Keer de omelet halverwege en bak de andere kant nog 2 minuten.
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein
- Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes.
- Verhit olie (of boter) in een bakpan en roerbak de prei en champignons 5-8 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg op ieder bord een omelet en beleg met de gebakken groenten.
- Heerlijk met een flinke lepel Légumaise.
- Serveer de overgebleven groenten ernaast.
Voedingswaarde
Zoete aardappel omelet met groenten en légumaise is ook verkrijgbaar als maaltijdbox bij Ekomenu
Klik hier voor het recept en de maaltijdbox op de site van onze partner Ekomenu.
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.