Gevulde kipfilet is altijd een goed idee. Het voegt zoveel smaak toe aan de kip en tilt de kip naar een nieuwe dimensie. Het jasje van ontbijtspek ziet er niet alleen leuk uit, maar geeft de kip net dat extra beetje pit!
Oanh Ha Thi Ngoc
Porties: 1 persoon
Equipment
- Oven
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 50 gram kruidenroomkaas
- 10 gram spinazie
- 1 takje rozemarijn
- olijfolie
- 50 gram courgette
- 50 gram kastanjechampignons
- 50 gram snoeptomaten
- 50 gram paprika
- 100 gram bloemkool
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 0,5 theelepel uienpoeder
- 0,5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 snuf peper
Instructies
- Snijd de kipfilet in en vul hem met de kruidenroomkaas en spinazie.
- Wikkel de kipfilet dicht met de plakjes ontbijtspek, leg er een takje rozemarijn op en besprenkel de kip met olijfolie.
- Snijd ondertussen de courgette, champignons, snoeptomaten, paprika en bloemkool in stukjes en doe ze bij de kip in de ovenschaal.
- Maak de marinade door de ingrediënten te mengen.
- Verdeel de marinade over de ovenschaal en zet hem 45 minuten in de oven.
Voedingswaarde
Koolhydraten: 9.5g | Eiwit: 62g | Vet: 38.1g | Verzadigd vet: 16.7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Dit is een recept vanuit de boeken van Oanh’s Kitchen
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘