Porties: 8
Ingrediënten
- 1 stronk Broccoli
- 2 Courgettes
- 2 teentjes Knoflook
- 1 Ui
- 1 blokje Kippenbouillon
- 1,5 liter Kokend Water
- 1 Pakje Roomkaas (Boursin)
- 250 gram Spekblokjes
- Peper
- Kerriepoeder
Instructies
- Snipper de ui en knoflook ,
- Fruit de ui en knoflook, in de olijfolie, in een wok.
- Snij de broccoli en courgettes.
- Voeg de broccoli toe, als de ui glazig is. Daarna de courgette.
- Breng op smaak met peper en kerriepoeder.
- Doe het bouillonblokje bij de groenten in de pan.
- Voeg de 1,5 liter kokend water toe.
- Laat de groenten een kwartiertje doorkoken.
- Bak in de tussentijd de spekblokjes in een koekenpan lekker krokant, en laat op een keukenpapiertje het vet eruit lekken.
- Pureer de groenten met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Roer de kruidenroomkaas erdoor en laat deze smelten
- Serveer de soep in een kom en garneer met de spekblokjes
Voedingswaarde
Koolhydraten: 5.3g | Eiwit: 14.8g | Vet: 24.2g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.