Broccolisoep

Gang: Soep
Keuken: Eiwitrijk, Koolhydraatarm
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 8

Ingrediënten

  • 1 stronk Broccoli
  • 2 Courgettes
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Ui
  • 1 blokje Kippenbouillon
  • 1,5 liter Kokend Water
  • 1 Pakje Roomkaas (Boursin)
  • 250 gram Spekblokjes
  • Peper
  • Kerriepoeder

Instructies

  • Snipper de ui en knoflook ,
  • Fruit de ui en knoflook, in de olijfolie, in een wok. 
  • Snij de broccoli en courgettes. 
  • Voeg de broccoli toe, als de ui glazig is. Daarna de courgette. 
  • Breng op smaak met peper en kerriepoeder. 
  • Doe het bouillonblokje bij de groenten in de pan. 
  • Voeg de 1,5 liter kokend water toe. 
  • Laat de groenten een kwartiertje doorkoken. 
  • Bak in de tussentijd de spekblokjes in een koekenpan lekker krokant, en laat op een keukenpapiertje het vet eruit lekken.
  • Pureer de groenten met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. 
  • Roer de kruidenroomkaas erdoor en laat deze smelten 
  • Serveer de soep in een kom en garneer met de spekblokjes

Voedingswaarde

Koolhydraten: 5.3g | Eiwit: 14.8g | Vet: 24.2g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!