Over dit recept
Witte lupine kan uitstekend als vleesvervanger dienen. Het bevat meer eiwitten en vezels dan andere peulvruchten. Lupine heeft een stevige bite en een licht notige smaak.
Ingrediënten
- 1 stuks Little gem
- 25 gram Walnoten
- 300 gram Witte lupine
- 1 stuks Roodlof
- 250 gram Groene asperges
- 2 stuks Sjalot
- 1 eetlepel Mayonaise
- 2 eetlepels Appelazijn
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
- 2 eetlepels Olijfolie extra vierge
Instructies
- Pel en snipper de sjalot.
- Spoel de witte lupine onder de kraan en dep droog.
- Verhit olie in een bakpan en bak de sjalot en lupine op een middelhoog vuur gedurende 15-20 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Was intussen de asperges en snijd de harde onderkant eraf (circa 1 cm).
- Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook de asperges 4-5 minuten.
- Giet daarna het water af en laat uitdampen.
- Haal de slablaadjes van de roodlof en de little gem van de stronkjes en snijd in smalle stroken.
- Hak de walnoten grof en rooster enkele minuten in een droge bakpan.
Voedingswaarde
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.