Vandaag een gerecht met een heerlijk kaasje: ‘Bastiaansen Brabantse blauwe’ van kaasboerderij Molenschot. Het is een smaakvolle combinatie van de gewone Goudse kaas en de Franse Roquefortschimmel. De smaak is heel eigen, romig, zacht in de aanzet en licht pikant door de blauwe schimmel.
Gado gado betekent letterlijk ‘mengsels’ en is een bekend Indonesisch gerecht. Het bestaat uit gekookte of gestoomde groenten, overgoten met een dunne pindasaus. In Indonesië eten ze gado gado vaak koud als een salade. Voor dit gerecht kiezen we voor witte kool, sperziebonen en taugé, maar natuurlijk kun je ook andere groenten gebruiken.
Tonijnburgertjes met broccoli is een leuk en makkelijk recept van Ekomenu. Tonijn bevat weinig calorieën, nauwelijks koolhydraten en lekker veel eiwit.
Het recept gevulde paprika en groentefrietjes van Ekomenu is een vitaminebommetje! Dat komt omdat rode paprika heel veel vitamine C bevat, 2x zoveel als groene.
Voedzaam notenbrood is een recept van de Voedingsacademie. Het bevat volop vezels, eiwitten en gezonde vetten en geeft je een lang verzadigd gevoel.
Lentesalade met asperges is een vegetarisch recept van Ekomenu. De witte lupine bevat relatief veel eiwitten en vezels en is daardoor een prima vleesvervanger.
Sticky chicken is een groenterijk en smakelijk gerecht van Ekomenu. Het is eenvoudig aan te passen naar een koolhydraat-armere variant.
In deze keto bowl van Ekomenu tover je direct een enorme hoeveelheid groenten op je bord. En dankzij de feta, avocado en het omeletje raak je zeker verzadigd.
Bloemkool dahl, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen, is een vegetarische gerecht en komt uit de Indiase keuken. Een recept van Ekomenu.
Een recept voor een wit bolletje koolhydraatarm. Niets is zo gemakkelijk om mee te nemen als een boterham met kaas naar school of je werk.
Dit was het laatste bericht
Dit was het laatste bericht