Porties: 2 personen
calorieën: 546.6kcal
Equipment
- 1 Staafmixer
Over dit recept
Tip: wil je er iets extra bij? Dit gerecht is erg lekker met bloemkoolrijst
Ingrediënten
- 300 gram kalkoenfilet in plakken gesneden
- 1 eetlepel kokosolie
- 500 gram gemengde paddenstoelen kastanjechampignons, oesterzwam, shiitake, in schijfjes gesneden.
- 100 gram groene en zwarte olijven zonder pit, op basis van water, uitgelekt.
- 15 gram basilicum
- 40 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
Instructies
- Bak de kalkoenfilet aan beide zijden op matig vuur bruin in de kokosolie.
- Bak daarna de paddenstoelen een paar minuten mee en voeg dan de olijven toe.
- Laat het geheel gaar worden op matig vuur en roer regelmatig.
- Voeg 75 ml water toe en laat 15 minuten pruttelen.
- Mix alle ingrediënten voor de pesto glad met een staafmixer en roer door het kalkoen-paddenstoelenmengsel.
Voedingswaarde
Calorieën: 546.6kcal | Koolhydraten: 5.1g | Eiwit: 47.1g | Vet: 34.9g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.