Het ketogene dieet richt zich op het eten van veel (gezonde) vetten en zeer weinig koolhydraten. Het doel hiervan is om het lichaam te laten overschakelen op het verbranden van vetten. Pasta bevat veel koolhydraten en is daarom niet geschikt voor een ketogeen dieet. Met dit recept maak je een heerlijke ketogene ‘pasta’ van eieren en roomkaas. Eieren bevatten weinig koolhydraten en veel vitamine B2, B12 en A.
Ekomenu
Equipment
- Oven
- Bakplaat of braadslee
- bakpapier
- Staafmixer
- 1 beslagkom
- 1 pan
- 1 Bakpan
- 1 steelpan
Over dit recept
Ingrediënten
- 50 gram kaas geraspt
- 3 eieren
- 150 gram roomkaas
- 1 stuks broccoli
- 1 stuk prei
- 100 mililiter slagroom
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 eetlepel boter
- 1 snufje zout
- 1 snufje chilipeper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier (of gebruik een ruime braadslee).
- Mix de eieren met de roomkaas tot een glad beslag, schenk het over de bakplaat en bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit de oven en laat vervolgens 5 minuten rusten. Snijd daarna in kleine 'pasta' stukken.
- Breng intussen een pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli.
- Was de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in stukjes.
- Kook of stoom de broccoli in 8-10 minuten beetgaar en giet het water af.
- Halveer de prei in de lengte, spoel onder de kraan en snijd klein.
- Verwarm boter in een bakpan en bak de prei 5 minuten op een middelhoog vuur.
- Voeg de voorgekookte broccoli toe en bak enkele minuten mee.
- Verwarm de slagroom in een steelpan op een middelhoog vuur.
- Voeg de geraspte kaas toe en roer totdat deze gesmolten is en er een gladde saus ontstaat.
- Breng op smaak met een snuf nootmuskaat, zout en (chili)peper.
- Serveer de 'pasta' met de groenten en schenk de kaassaus erover.
Voedingswaarde
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.