Een perfect recept voor pannenkoeken. Deze koolhydraatarme pannenkoeken kun je eten zonder enorme stijging van je bloedsuiker. Dat is voor mijn kinderen dubbel genieten.
Corine Heijneman, moeder van twee kinderen met diabetes type 1
Equipment
- 1 koekenpan doorsnede 15-20 cm
- 1 pannenkoekspatel
- Staafmixer
- keukenweegschaal
Over dit recept
Ingrediënten
- 17 gram amandelmeel
- 2 stuks eieren
- 35 gram monchou
- 20 gram roomboter
- 10 gram erythritol
- 1 snufje zout
- olijfolie
- rood fruit naar keuze
- suikervrije siroop/ poedersuiker naar keuze
Instructies
- Weeg de roomboter en monchou af.
- Maak de roomboter en monchou zacht door het kort in een magnetron te verhitten.
- Voeg het amandelmeel, erythritol een snufje zout en de eieren toe.
- Mix alle ingrediënten met de staafmixer tot een glad beslag.
- Verhit in de koekenpan een scheutje olijfolie.
- Zorg dat de olie goed heet is.
- Giet een derde van het beslag in de pan.
- Blijf opletten want amandelpannenkoeken kunnen al snel verbranden.
- Zodra de randjes lichtbruin worden en de bovenkant (bijna) droog is, draai je de pannenkoek om.
- Doe dit voorzichtig omdat een amandelpannenkoek minder stevig is dan een 'gewone' pannenkoek.
- Laat de pannenkoek nog even kort, ca 40 seconden, bakken en gaar worden.
- Serveer de pannenkoek met rood fruit of suikervrije siroop.
Voedingswaarde
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.