Oproep tot samenwerking met huisarts, diabetesverpleegkundige en POH

12 Maart 2019

Beste Huisarts, diabetesverpleegkundige en POH.                   

Namens Wim Tilburgs mag ik u voorstellen aan de stichting ‘je leefstijl als medicijn’.

Wim Tilburgs, de oprichter van de stichting, had tot voor 2015 een ernstige vorm van diabetes type 2. Hij besloot van de een op de andere dag zijn voeding, mindset en leefstijl drastisch aan te pakken. Het opmerkelijke is dat hij binnen hele korte tijd al zijn insuline (200E) kon afbouwen!  

Diabetes type 2 wordt van oudsher gezien als een onomkeerbare ziekte. Wat we vergeten is dat diabetes type 2 al jaren voor de verhoogde suikers aan het sluimeren is en herkenbaar is aan juist oplopende insuline afgifte en insuline resistentie. Dit weten we niet want het wordt niet getest. We herkennen het pas als het tipje van de ijsberg boven water komt. Verhoogde suikers. Insuline resistentie is aan te pakken door gericht te eten en te leven. Maar hoe dan?

Dit vinden wij als zorgprofessional soms al moeilijk.

Dit is waar Wim Tilburgs naar op zoek ging in 2015. Ook Monique Roedts, nieuw lid sinds oktober 2018 was op zoek.

Monique;

Zelf wist ik al veel langer dat het foute boel was. Uiteindelijk ben ik toch naar de huisarts gegaan en mijn hba1c was in oktober 104! Het lukte me niet alleen. Ik leerde de stichting kennen en heb een bewuste keuze gemaakt om anders en gezond te eten. Dit is anders dan even op dieet.  Mijn hba1c is nu gezakt naar 44!  Dit in 5 maanden tijd.  De hedendaagse vloedgolf van chronische welvaartsziektes vraagt niet om symptoombestrijding maar om leefstijlaanpassing.  Door nog meer insuline toe te gaan voegen verlaag je wel de bloedsuiker maar de insulineresistentie wordt alleen maar erger.

Wim en Monique als ervaringsdeskundigen reiken anderen de hand dit heeft een impact waar ik als huisarts alleen maar van kan dromen. Het is prachtig en indrukwekkend om te zien hoe Wim de initiator is van een sterke en bevlogen community van nu meer dan 1000 mensen met diabetes. De soms moeilijke en gedisciplineerde keuze om je leefstijl tot medicijn te maken wordt makkelijker als je voelt dat je gedragen wordt door het vuur en kracht van een duizend paar handen om je heen.

De Stichting “Je leefstijl als medicijn” is een belangeloze stichting van (ex)patiënten en voor patiënten met diabetes. Het kost niets en ook uw patiënten kunnen zich aanmelden om daar de bevlogen steun te vinden van Wim, Monique en vele anderen. Ik kan dit als kaderhuisarts diabetes alleen maar steunen en ben blij dat men zelf de regie pakt en de ziekte, of gezondheid? in eigen hand neemt.

De stichting  wil graag de samenwerking opzoeken met artsen en zorgprofessionals.

website www.jeleefstijlalsmedicijn.nl 

event: 14 mei congres voor POH’s met Prof. Hanno Pijl en Wim Tilburgs

Meer informatie over de onze lezingen op het congres vind je in het artikel Stichting Je Leefstijl Als Medicijn op Het Nationaal POH Congres 2019

 

Vriendelijke groet,

 

Wim Tilburgs oprichter stichting ‘Je leefstijl als Medicijn’

Monique Roedts, gepassioneerd lid van ‘je leefstijl als Medicijn’

Het begin van Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Wim Tilburgs, oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn, heeft sinds 2015 zijn diagnoses diabetes type 2 en morbide obesitas doorbroken. Sinds die tijd zet hij zich in om andere mensen met leefstijlgerelateerde aandoeningen te ondersteunen. De stichting heeft als ambitie om binnen 3 jaar het aantal mensen met een leefstijlgerelateerde aandoening met 100.000 te verminderen. Hier is hij te beluisteren in een uitzending van Radio EenVandaag, samen met prof. dr. Hanno Pijl van het LUMC en dr. ir. Ben van Ommen van TNO – twee grondleggers van leefstijlgeneeskunde in Nederland. 

Wil jij zelf ook meedenken?

Het platform Leefstijl Als Medicijn heeft openbare groepen op Facebook en LinkedIn voor iedereen die mee wil praten en denken over een gezondere, duurzame en vitale samenleving. Word je ook lid? Je bent van harte welkom!

Lid worden van de Facebookgroep

Leefstijl als Medicijn platform op LinkedIn

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn is genomineerd voor de BID Positivity Awards, onderdeel van de Big Improvement Day.

De Awards zijn een prachtig initiatief: inspirerende organisaties die een positieve bijdrage aan de samenleving leveren worden in het zonnetje gezet. Organisaties zoals – inderdaad – Je Leefstijl Als Medicijn!

 

Meer weten of deze oproep delen?

Lees hier ons verhaal.

Klik op de afbeelding hiernaast om te stemmen

Stem voor de BID positivity awards

Steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

Help ons om het aantal mensen met diabetes type 2 en andere leefstijlgerelateerde aandoeningen terug te dringen.

Doe een gift

Contact opnemen

Inschrijven voor onze nieuwsbrief