Porties: 2 personen
calorieën: 574kcal
Equipment
- 1 Zeef
Over dit recept
Dahl is een vegetarisch gerecht uit de Indiase keuken, gemaakt van peulvruchten, groenten, kruiden en specerijen. De peulvruchten worden met kruiden en specerijen tot een soep of pap gekookt, die dahl genoemd wordt. Gele splitlinzen hebben een relatief zoete, nootachtige smaak en geven een prachtige gele kleur aan gerechten.
Tip: Gooi het blad van de biologische bloemkool niet weg, want het blad kun je prima wassen, klein snijden en meekoken in het gerecht.
Ingrediënten
- 0,5 stuks Bloemkool
- 25 gram Gele currypasta
- 5 gram Koriander vers
- 70 gram Gele splitlinzen
- 270 mililiter Kokosmelk
- 250 gram Puntpaprika
- 0,5 stuks Rode peper
- 2 stuks Rode ui
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Chilipeper
Instructies
- Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
- Breng 3 keer de hoeveelheid water (of bouillon) aan de kook en kook de linzen in 15-20 minuten papperig.
- Giet eventueel het overtollige water af.
- Pel intussen de ui en snijd in halve ringen.
- Snijd de rode peper heel klein.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
- Verhit wat van het kokosvet (uit het kokosmelk blikje) in een bakpan of wok.
- Fruit de ui 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de kleingesneden bloemkool en paprika toe en bak mee.
- Doe de currypasta en de kokosmelk erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de voorgekookte gele linzen toe aan de pan, proef en breng verder op smaak met zout en (chili)peper.
- Snijd de koriander klein en strooi over de bloemkool dahl.
Voedingswaarde
Calorieën: 574kcal | Koolhydraten: 39g | Eiwit: 15g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 24g | Zout: 17mg | Vezels: 12g | Suiker: 13g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘