Porties: 2 personen
calorieën: 765kcal
Equipment
- 1 Zeef
Over dit recept
Eet je liever minder koolhydraten?
Door de basmatirijst te vervangen door bloemkoolrijst vermindert het aantal koolhydraten met 23 gram. Tip: Tomatenpuree bevat de helft minder koolhydraten dan ketchup.
Door de basmatirijst te vervangen door bloemkoolrijst vermindert het aantal koolhydraten met 23 gram. Tip: Tomatenpuree bevat de helft minder koolhydraten dan ketchup.
Ingrediënten
- 1 stuks Broccoli
- 200 gram Kipdijbeen filet in blokjes
- 0,5 stuks Limoen
- 150 gram Volkoren basmatirijst
- 2 eetlepels Gember geraspt
- 250 gram Wortel
- 25 gram Sesamzaad
- 1 eetlepel Sesamolie
- 100 mililiter Water
- 2 eetlepels ketchup
- 1 snufje Peper
- 2 eetlepels Sojasaus
Instructies
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook.
- Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar.
- Haal de pan van het vuur en roer de rijst los met een vork.
- Was of schil de wortel en snijd in plakjes.
- Was de broccoli, snijd in roosjes en de stronk in dobbelsteentjes.
- Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de wortel in 10 minuten beetgaar.
- Voeg de broccoli halverwege toe aan de pan en kook 5 minuten mee.
- Giet het water af en laat uitdampen.
- Verhit olie in een brede bakpan en bak de kipfilet in ongeveer 5 minuten krokant gaar.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de voorgekookte groente 2 minuten mee.
- Voeg de sojasaus, ketchup, water, geraspte gember en uitgeknepen limoen toe.
- Roer om en laat kort de smaken intrekken.
- Breng op smaak met peper.
- Meng de sesamzaadjes door de rijst en serveer de sesamrijst bij de sticky kip en groente.
Voedingswaarde
Calorieën: 765kcal | Koolhydraten: 67g | Eiwit: 35g | Vet: 36g | Verzadigd vet: 5g | Zout: 13mg | Vezels: 12g | Suiker: 10g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘