Equipment
- 1 beslagkom
- bakpapier
- Oven
Ingrediënten
- 40 gram amandelmeel
- 6 gram bakpoeder
- 10 gram kokosmeel
- 15 gram psylliumvezel poeder
- 130 gram Griekse Yoghurt
- 4 eieren
- zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Weeg alle droge ingrediënten af en meng ze in een beslagkom met een lepel.
- Voeg de yoghurt en de eieren toe.
- Roer alles met de lepel door tot de ingrediënten goed vermengd zijn.
- Laat het beslag 15 minuten rusten zodat het stevig wordt.
- Leg het bakpapier op het rooster van de oven.
- Verdeel het beslag in zes porties en schep het met een lepel op het bakpapier.
- Plaats het rooster in het midden van de oven.
- Bak de bolletjes 30 minuten op 180 graden.
Voedingswaarde
Recensie van het recept; Wit bolletje koolhydraatarm
Ik heb de bolletjes gemaakt, wat erg gemakkelijk ging. Dat was fijn. De broodjes werden na het bakken wel erg plat, wat het bemoeilijkt om ze open te snijden. Ik heb er een paar ingevroren om te proberen hoe ze zijn als ze weer ontdooid zijn. Dat was prima. Geen verandering in structuur en vochtigheid. Om de “platheid” te veranderen, heb ik de volgende keer een dubbele hoeveelheid gemaakt en gebakken als heel brood in een cakeblik. De baktijd heb ik verlengd naar 45 minuten. Het resultaat was helemaal prima. Een heerlijk broodje waar ik zelf sneetjes van kan snijden.
Anoniem
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.