Porties: 2 personen
calorieën: 556kcal
Equipment
- 1 knoflookpers
- 1 blender
Over dit recept
Bloemkoolrijst is een echte aanrader als je ketogeen wilt eten. De bloemkool bevat weinig koolhydraten en is echt heel lekker en gezond. In deze bowl tover je direct een enorme hoeveelheid groenten op je bord. En dankzij de feta, avocado en het omeletje raak je zeker verzadigd. Een echte win-win!
Ingrediënten
- 1 stuks Avocado
- 100 gram Feta
- 2 stuks Eieren
- 400 gram Bloemkoolrijst
- 0,5 stuks Limoen sap
- 2 stuks Sjalot
- 1 stuks Knoflookteen
- 2 eetlepels Olie
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Chilipeper
Instructies
- Pel de sjalot en snijd in partjes.
- Verhit olie (of verwarm boter) in een bakpan en bak de sjalot op een middelhoog vuur glazig in 2 minuten.
- Bak de bloemkoolrijst al omscheppend 5 minuten met de sjalotten mee en pers de knoflook erboven uit.
- Kruid met zout en peper.
- Verwijder de pit van de avocado en snijd de helft in blokjes.
- De andere helft pureer je in een blender met het limoensap tot een gladde saus.
- Kruid met zout en (chili)peper.
- Verhit olie in een bakpan en bak per persoon een omelet.
- Verkruimel de feta.
- Verdeel de bloemkoolrijst, feta en avocado stukjes in een mooie kom en leg er de omelet op.
- Heerlijk met de romige avocadosaus.
Voedingswaarde
Calorieën: 556kcal | Koolhydraten: 10g | Eiwit: 20g | Vet: 47g | Verzadigd vet: 14g | Zout: 14mg | Vezels: 8g | Suiker: 7g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten‘