Equipment
- knoflookpers
- Ovenschaal
- Oven
Over dit recept
Ingrediënten
- 35 gram tomatenpuree
- 250 gram puntpaprika
- 5 gram peterselie vers
- 400 gram groentefrietjes
- 200 gram rundergehakt
- 1 teen knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- snufje zout
- snufje (chili)peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Doe de groentefrietjes in een kom en besprenkel met olie.
- Spreid uit over de bakplaat en breng op smaak met zout en peper.
- Bak de groentefrietjes in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Was de paprika
- Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
- Leg de paprikahelften alvast op de bakplaat bij de frieten en bak mee.
- Pel en snipper de knoflook.
- Verwarm olie in een bakpan en bak het gehakt samen met de knoflook 1-2 minuten.
- Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en (chili)peper.
- Voeg een klein scheutje water toe.
- Hak de peterselie grof en schep de helft door het gehaktmengsel.
- Vul de paprika's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.
- Plaats terug in de oven en zet nog 3-4 minuten de ovengrillstand aan.
- Serveer de gevulde paprika met de groentefrietjes en garneer met de overgebleven peterselie.
Voedingswaarde
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.