Gevulde paprika en groentefrietjes

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Trefwoord: Koolhydraatarm
Porties: 2 personen
calorieën: 540kcal
Auteur: Ekomenu

Equipment

  • knoflookpers
  • Ovenschaal
  • Oven

Over dit recept

TIP Heb je geen zin om de paprika te vullen en in de oven te bakken? Dan kun je ze natuurlijk ook klein snijden en samen met het gehakt bakken.

Ingrediënten

  • 35 gram tomatenpuree
  • 250 gram puntpaprika
  • 5 gram peterselie vers
  • 400 gram groentefrietjes
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • snufje (chili)peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de groentefrietjes in een kom en besprenkel met olie.
  • Spreid uit over de bakplaat en breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de groentefrietjes in 20-25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Was de paprika
  • Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Leg de paprikahelften alvast op de bakplaat bij de frieten en bak mee.
  • Pel en snipper de knoflook.
  • Verwarm olie in een bakpan en bak het gehakt samen met de knoflook 1-2 minuten.
  • Roer de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  • Voeg een klein scheutje water toe. 
  • Hak de peterselie grof en schep de helft door het gehaktmengsel.
  • Vul de paprika's met het gehaktmengsel en leg ze in een ovenschaal.
  • Plaats terug in de oven en zet nog 3-4 minuten de ovengrillstand aan.
  • Serveer de gevulde paprika met de groentefrietjes en garneer met de overgebleven peterselie.

Voedingswaarde

Calorieën: 540kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 24g | Vet: 39g | Verzadigd vet: 10g | Zout: 6mg | Vezels: 8g | Suiker: 10g
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Laat ons weten hoe het was!