Hét leefstijlevenement van het jaar, helemaal gratis!

internationale topcongressen over metabole gezondheid, obesitas en diabetes - leefstijlnieuws - congres-tip

Komende week komen de pioniers op het gebied van leefstijl en gezondheid in Zwitserland tijdens een tweetal congressen bijeen. Op maandag 9 oktober staat metabole gezondheid centraal, met een belangrijke nadruk op metabole psychiatrie. Op dinsdag 10 en woensdag 11 oktober wordt de mondiale uitdaging van obesitas en diabetes besproken. De congressen zijn online gratis te volgen.

9 oktober: Fixing Metabolic Health

Metabole disfunctie ligt ten grondslag aan veel chronische ziektes. Maar wat gaat er precies mis en welke interventies zijn mogelijk? Wetenschappers en beleidsmakers gaan daar op in. In verschillende landen zijn vooruitstrevende programma’s bedacht. Wim Tilburgs, voorzitter Stichting Je Leefstijl Als Medicijn, vertelt over het succes van supportgroepen. Een andere Nederlandse innovatie, het programma Keer Diabetes 2 Om van Voeding Leeft, wordt ook besproken, naast cases uit Engeland en de VS.

’s Middags staat het onderwerp metabole psychiatrie op het programma. Een van de hoofdsprekers is Christopher Palmer, auteur van het boek Brain Energy. Daarnaast zullen onder meer Jan Ellison Baszucki (onderzoeksfinancier) en Iain Campbell (onderzoeker) op het podium staan.

Het congres wordt georganiseerd door Swiss Re Institute. Schrijf je hier in om het online mee te maken.

10 en 11 oktober: Rising to the challenge of obesity and diabetes

Hoe krijgen we grip op de obesitas- en diabetes-pandemieën? Welke mechanismes liggen eraan ten grondslag en wat kunnen we er met onder meer voeding aan doen? Een keur van internationele topsprekers vertelt over de nieuwste inzichten waaronder Harvard-onderzoekers David S. Ludwig en Georgia Ede, de Amerikaanse journalist Gary Taubes, en Kamran Abbasi, hoofdredacteur van The BMJ (voorheen bekend als British Medical Journal).

Dit is een apart congres georganiseerd door Swiss Re Institute samen met The BMJ. Schrijf je hier in.

Lees ook

Zo pakken we chronische ziektes bij de bron aan

Zo pakken we chronische ziektes bij de bron aan

Veel chronische ziektes hebben een gemeenschappelijke oorzaak: metabole disfunctie. Screening kan veel problemen voorkomen, schrijft internist Yvo Sijpkens

De tijd dat we psychische ziekte kunnen begrijpen is aangebroken

Hoe leefstijl en mentale aandoeningen samenhangen

Volgens de hersenenergie-theorie van Chris Palmer hebben psychische ziektes een gemeenschappelijke oorzaak

de principes van data driven fasting

De principes van Data Driven Fasting

Introductie van data driven fasting, een revolutionaire methode om gewicht te verliezen en gezonder te worden.