Over dit recept
You love it or you hate it. – korianderKoriander komt van oorsprong uit het westen van Azië. Tegenwoordig wordt het ook verbouwd in Zuid-Europa. Volgens de overlevering bevordert dit kruid de ‘onsterfelijkheid’. Als je kijkt naar de aanwezige vitamines en mineralen klinkt dat niet eens heel gek. Let op dit is een ketogeen recept: hoog in vet, laag in koolhydraten.
Ingrediënten
- 1 stuks Spitskool
- 8 stuks Ei
- 300 gram Légumaise
- 400 ml Kokosmelk
- 10 gram verse koriander
Zelf toevoegen
- 2 eetlepels olie
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- naar smaak Zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de kool in plakken of parten en leg ze op de bakplaat. Besprenkel royaal met olie en breng de kool op smaak met zout en peper. Rooster circa 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de eieren 8 minuten en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel en halveer de eieren.
- Verwarm de Légumaise met de kokosmelk in een steelpan op een laag vuur en roer tot een gladde saus.
- Doe de olijfolie extra vierge in een kommetje. Snijd de koriander heel klein en roer door de olie (of gebruik een vijzel). Druppel de koriander olie over de geroosterde kool en serveer met de eieren en kokos currysaus.
Voedingswaarde
KETO KOKOS CURRY MET SPITSKOOL EN EI is ook verkrijgbaar als maaltijdbox bij Ekomenu
Klik hier voor het recept en de maaltijdbox op de site van onze parter Ekomenu
Recept ideeën
Voor meer recepten ga naar de pagina ‘Wat eten we vandaag? Gezonde leefstijlrecepten’.