Johan Dezutter keert diabetes om met zijn leefstijl als medicijn

Een radeloos man meld zich aan bij onze Facebookgroep Keer Diabetes Om met Je Leefstijl Als Medicijn

Begin oktober 2018 kregen we dit bericht van Johan Dezutter:

Ik ben Johan Dezutter, herborist-fytotherapeut. Ik heb diabetes type 2 sinds 2007. Reeds een paar jaar hoor ik geruchten dat deze ‘ziekte’ omkeerbaar zou zijn, maar telkens merk ik dat het om geld te doen is, of worden er geen concrete richtlijnen gegeven, noch wetenschappelijke onderbouw. Ik hoop dat ik in deze groep de weg vind naar een gezonder, vitaler leven, want mijn levenskwaliteit is echt op een dieptepunt door al de medicatie. Ook mentaal ga ik onderuit. Soms denk ik dat ik de volgende ochtend maar beter niet meer wakker word…

En bijna dagelijks melden zich mensen aan met vergelijkbare verhalen bij onze Facebook groep speciaal voor mensen met diabetes. En dan worden ze opgenomen in de groep en gaan we samen aan de slag met Je leefstijl als medicijn.

Nog geen 2 maanden later is Johan als herboren. Hij kan het nauwelijks geloven wat er met hem gebeurt is. Echter wij weten dat het kan omdat ik het al in 2015 heb mogen ervaren en sindsdien heb ik dit al met honderden mensen zien gebeuren.

Johan Dezutter wil nu net als ik zich ook gaan inzetten om zijn medemensen met diabetes te ondersteunen. Dat doet hij als moderator / ervaringsdeskundige in onze Facebook groep maar ook door het delen van zijn zeer persoonlijke verhaal.

Ook zal Johan samen met mij (Wim Tilburgs) en Professor Hanno Pijl spreken op het LifeMe congres op 8 december op de Universiteit van Brussel.

Ik stel u voor aan Johan Dezutter.

Ik heet Johan Dezutter, 60 jaar jong, gehuwd met Marie-France, vader van 5 kinderen en ondertussen al opa van drie kleinkinderen.

Op mijn huwelijksdatum (8/01/82) woog ik 80 kg; 24 maanden later woog ik , ondanks een fysisch zware job, exact 24 kilo meer… wat er dus op wees dat ik er helemaal geen gezonde levensstijl op nahield.

Aanvankelijk sportte ik nog regelmatig, fietsen, lopen en krachttraining in de fitnesszaal. Toen ik op een gewicht van 105 kg gekomen was, was ik een jaar actief als scheidsrechter bij het jeugdvoetbal. Daar merkte ik dat ik vaak ‘op mijn adem trapte’ en fysisch helemaal niet meer fit was.

Vanaf 1999 sluipen de klachten binnen

In 1999 onderging ik een operatie aan de lage rug wegens ondraaglijke pijn. Fusie L5-S1.Door het Bourgondisch leven en gebrek aan voldoende beweging tijdens de lange revalidatie,kwamen de kilo’s er steeds maar vlugger bij.

Heupprothese, slaapapneu en diabetes

Foute voeding en overgewicht  resulteerden in een heupoperatie, waarbij ik rechts een totale heupprothese kreeg, (2005) terwijl ik volop in de verbouwing van een pas aangekochte woning zat.

In 2007 werd, na een slaaponderzoek, vastgesteld dat ik ernstige slaapapnoe had. (46/uur) Als behandeling daarvoor kreeg ik een c-paptoestel , wat toch een betere nachtrust verschafte.

In 2008 werd prediabetes type 2 vastgesteld waarbij ik orale medicatie(metformine) toegediend kreeg. Ik kon mijn bloedsuikerspiegel hiermee een tijdje onder controle houden, maar had niet de discipline om voldoende metingen te doen. Al gauw ontspoorden de bloedsuikerwaarden, waardoor ik nog extra medicatie (Diamicron) diende te slikken. Later kreeg ik nog een wekelijkse spuit Eperzan.
In 2013 belandde ik in het zorgtraject voor diabetici. Ik begon toch wat meer op mijn voeding te letten, maar echt niet voldoende om dat gewicht naar beneden te krijgen.

Afvallen door minder te eten maakte mijn diabetes erger.

Begin 2015 kreeg ik dan een tweede heupprothese.In 2017 woog ik 137 kilo en dat was echt alarmfase rood. Ik begon mijn hoeveelheden voedsel te halveren, wat toch enig resultaat had. Op een jaar tijd was ik 12 kilo afgevallen. Maar de combinatie van dat uithongeren en ’s avonds lang opblijven, dreef mij naar zoetigheid.

Omkeer met hulp van de Facebookgroep Keer Diabetes Om met Je Leefstijl Als Medicijn.

Ik had al enkele keren gehoord van het terugdraaien van diabetes type 2, maar noch mijn huisarts, noch de diabetes-arts konden mij hieromtrent enige informatie verschaffen. Toen maakte ik kennis met de Facebookgroep  Keer Diabetes Om met Je Leefstijl als medicijn. Ik las de getuigenissen van Wim en enkele andere mensen van de groep, en dacht meteen: dat is het! Waarom zou mij dit niet lukken?

Ik kocht meteen enkele boeken: Lichter, het Keto-dieet, Koolhydraatarm, suikervrij, vetrijk, Hoe word ik 100  kookboek,… Het is op het eerste zicht een investering, maar die rendeert beter dan welk aandeel dan ook op de beurs!

11 kilo afvallen betere glucose waardes en gestopt met medicatie in 8 weken.

Op 8 oktober ging ik van start met een ontregelde bloedsuikerspiegel van bijna 300 (16 in NL) en een gewicht van 127 kilo. Na goed 8 weken ben ik 11 kilo afgevallen en zijn mijn bloedwaarden stabiel rond 115 (6,4 in NL) en dit zonder medicatie! Ik heb zo goed als geen trek meer in zoetigheid en ga ook vroeger naar bed. Ik ga minstens drie maal per week naar de fitnesszaal om krachttraining te doen. Ik voel terug dat ik spieren heb, wanneer ik de training verlaat.

Meer energie en complimenten uit vanuit mijn omgeving

Ik heb veel meer energie dan enige tijd geleden; toen had ik het al lastig om 100 m te voet te doen. Nu ga ik vlot een paar kilometer stappen en dit aan een stevig tempo. Ik voel dat mijn lichaam zich langzaam maar zeker aan het helen is, nu ik niet langer koolhydraten inneem.
Mijn echtgenote, die er eerst nogal sceptisch tegenover stond, heeft ondertussen ook al heel wat koolhydraten links laten liggen. Meer nog! Ze maakt af en toe gerechten klaar uit het keto-dieetboek! Ik voel echt dat we op de goede weg zijn. Bijna dagelijks krijg ik complimenten van familie, vrienden en kennissen: Wat zie jij er goed uit! Jij bent nogal wat kilo’s kwijt!

Kerst vieren we met de hele familie samen bij één van mijn dochters… Zij heeft mij beloofd dat er voor ons een aangepaste menu zal zijn…

De motivatie groeit nog elke dag!

We gaan ervoor!!!
Johan Dezutter

 

Update 6 december: Fantastische uitslagen bloedonderzoek.

Op 6 december jongstleden kregen we deze verheugende mededeling die Johan deelde met de leden van onze Facebook groep.

Vandaag kreeg ik de resultaten van het bloedonderzoek van gisteren…met trots kan ik u zeggen dat er van de 13 ++ waarden van het vorig onderzoek van 17 oktober(toen was ik pas een week gestart met Leefstijl als medicijn!), op heden maar 6 meer overblijven en dat deze sterk verbeterd en/of minder belangrijk zijn. Bloedsuikerwaarde: 5,55 Hb A1c: 6,8 (in oktober was dit nog 8,5!) Volgende waarden zijn nu binnen de referentiewaarden, waar ze dit vroeger niet waren: Leukocieten, Hemoglobine, MCH, MCHC, neutrofilie, Glucose en SGPT. LDL-Cholesterol staat op hetzelfde peil, ondanks het frequent gebruik van eieren, vlees,…91 (ref: 70-115). Een goed Sinterklaasrapport dus!

Al deze verbeteringen dus met zijn Leefstijl Als Medicijn in plaats van medicatie. Als dit was gedaan met een medicijn hadden nu alle kranten en media vol gestaan met deze wondermedicatie.

Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn: Persoonlijke ervaringen en achtergronden

Het voedingsadvies voor mensen die diabetes type 2 om willen keren.

Het voedingsadvies dat wij in onze Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn geven is mede gebaseerd op het boek Koolhydraatarm, Suikervrij, vetrijk. Mede geschreven door de Zuid-Afrikaanse Professor Tim Noakes.

Tim Noakes is emeritus professor in sport- en bewegingswetenschappen aan de universiteit van Kaapstad en ontving een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. De methode die hij toepast noemt hij dan het Banting Dieet. Bij de stichting zijn dan ook gecertificeerde Bantingcoaches aangesloten.

Het ketogeen dieet

Het ketogeen dieet is in 1920 ontwikkeld als interventie voor mensen met epilepsie. Wanneer er sprake is van hardnekkige aanvallen, kan dit dieet ingezet worden om de epilepsie onder controle te houden. Maar het dieet wordt steeds populairder. Naar mate de jaren verstrijken wordt duidelijk dat het dieet ook voor andere ziekten ingezet kan worden. Maar wat is het ketogene dieet nou precies? En wat kan het voor jou betekenen? Lees het artikel voor het antwoord.

Mensen die zeer succesvol diabetes type 2 hebben omgekeerd met hun Leefstijl Als Medicijn

 

Wim Tilburgs oprichter van Stichting Je Leefstijl als Medicijn keerde al in 2015 diabetes type 2 en morbide obesitas om. Sinds die tijd zet hij zich in ook andere mensen met diabetes te ondersteunen. Met de stichting heeft hij als doel om het aantal met diabetes type 2 in 2019 met 100.000 te verminderen. Hier is hij tijdens een uitzending van Radio EenVandaag samen met professor Hanno Pijl van het LUMC en Dr Ir Ben van Ommen van TNO. Samen waren zij degenen die zich in hebben gezet voor de invoering van leefstijlgeneeskunde in Nederland.

 

 

Henk Sipers had diabetes type 2 en injecteerde insuline met een insulinepompje. Hij werd lid van de Facebookgroep Keer diabetes om met Je Leefstijl Als Medicijn en kon dankzij voorlichting door de stichting en hulp vanuit de groep binnen enkele weken stoppen met het injecteren van insuline. Voornamelijk dankzij het ketogeen dieet dat veel van de inmiddels ruim 500 leden van deze groep toepassen. We baseren ons hierbij op de Bantingmethode. Leden kunnen dit dieet onderdeel maken van hun leefstijl.

 

Het sponsor bedrag tot nu toe: 1.860 Euro

steun het werk van de Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

 

Help ons om in 2019 het aantal mensen met diabetes type 2 met 100.000 te verlagen.

 

Uw bijdrage is welkom op bankrekening nummer NL46RABO 0331 9175 13 of via onderstaande knop via geef.nl

Besloten Facebookgroep voor mensen die elkaar motiveren hun diabetes om te keren met leefstijl als medicijn; een pad naar gezondheid, meer energie en welbevinden. We hebben live video’s en delen recepten. Veel leden zijn inmiddels medicatievrij en gezond afgevallen.

Wil jij ook je diabetes omkeren met Je Leefstijl Als Medicijn? Word dan geheel vrijblijvend en gratis lid van onze groep.

Deze groep is uitsluitend toegankelijk voor mensen met diabetes type 2.

De Facebook groep Leefstijl als Medicijn Platform is een groep waar iedereen mee kan praten leefstijl. Je bent van harte welkom om mee te doen met deze discussie. Je kan zelf onderwerpen of vragen plaatsen maar ook gewoon meelezen met de vele interessante discussies daar.

De Facebook pagina Leefstijl als Medicijn / Lifestyle as Medicine brengt nieuws en wetenswaardigheden op het gebied van een gezonde leefstijl. Like deze pagina dan ben je altijd op de hoogte van wat er actueel is over het onderwerp leefstijl als medicijn.

 

Contact opnemen

Deze website is een initiatief van de stichting Je Leefstijl als Medicijn. Heb je vragen of opmerkingen dan kun je ons bereiken via e-mail [email protected] of via onderstaand formulier. Bellen of WhatsApp kan ook op nummer 06 42 44 22 25. Dit is het nummer van Wim Tilburgs, voorzitter van de stichting Je Leefstijl als Medicijn.

Stichting Je Leefstijl Als Medicijn

KvK nummer 72173653

Bankrekening NL 46 RABO 0331 9175 13

 

Berichten van onze Facebook pagina